Post | april 2020 | Nieuws | 2 min lezen

Laten we vrolijkheid brengen bij de mensen!

Het is lente! De tijd van nieuw leven en mooi weer. Kleurige narcissen, tulpen en bloesems aan de bomen brengen ons vrolijkheid. Laten we met elkaar deze vrolijkheid verspreiden als tegenhanger van het Coronavirus! Doe je mee?!


Als jij nou een mooie lentetekening maakt, of een vrolijke knutsel, met een lieve boodschap en die stuur je naar iemand die alleen is, iemand die de deur niet uit kan, iemand die geen bezoek kan krijgen. Dan krijgt die persoon jouw kaart en wordt daar blij en vrolijk van. Zo’n blij en vrolijk mens praat weer met anderen hierover en zo worden díe mensen ook weer blij. Laten we allemaal de vrolijkheid verspreiden, sneller dan het Coronavirus!


Wist je dat er naast de ouderen in verzorgingshuizen ook heel veel andere mensen zijn die geen bezoek meer mogen ontvangen? Mensen met een lichamelijke, verstandelijke of psychische beperking in een instelling mogen hun familie niet meer zien. Ook zij verdienen een opsteker. Doe jij mee?


  1. Teken, kleur of knutsel één of meer van de voorbeelden onderaan deze pagina, of klik op de links voor meer uitleg.
  2. Stuur jouw vrolijkheidsknutsel dan naar één of meer van de adressen hieronder of kijk bij onze Corona-vacatures.
  3. Roep je klasgenoten, je vrienden, je familie ook op om mee te doen. Deel dit bericht met zoveel mogelijk mensen! Zo brengen we vrolijkheid bij iedereen die het goed kan gebruiken.
  4. Je kunt natuurlijk ook jouw vrolijkheidsknutsel sturen naar je eigen opa, oma, buurman, buurvrouw. Als het maar snel gaat!


“Het Coronavirus kunnen we niet stoppen, het eenzaamheidsvirus wel”, zei koning Willem-Alexander in zijn toespraak.


Zoveel vrolijkheid hebben we in tijden niet gezien! Fijn dat je meedoet!


Vrolijke groet,


Team Versa Vrijwilligerscentrale 


Adressen van mensen die graag vrolijkheid ontvangen:

Woonlocaties Sherpa, Larenseweg 30, 1221 CN Hilversum, Nederland

Maatjesproject Gooi en Vechtstreek, Orchideestraat 8, 1214 BJ in Hilversum

Verpleeghuis Hogewey, Heemraadweg 1 1381 GV Weesp

Zorggroep De Stichtse Hof, Naarderstraat 81, 1251 BG Laren

Amaris Gooizicht, Paulus van Loolaan 21, 1217 SH Hilversum


Kleur en knutselvoorbeelden:


Vrolijke Paasslinger

Je kunt een leuke Paasslinger maken!

Klik hier om naar de website te gaan waarop staat hoe het moet!Springende kikkers

Of maak deze springende kikkers. Met een roltong van een strookje papier en een muizentrapje om ze te laten wiebelen op het blad.Fladderende vlinder

Kleur deze fladderende vlinder in en stuur hem op naar iemand die deze vrolijkheid goed kan gebruiken!
Piep, piep…tok, tok

Wat vind je van deze vrolijke kippetjeskaart? Je kunt er een lief bericht op schrijven, of een gedicht, of misschien wil je iets vertellen over jezelf. Als je je adres op de kaart achterlaat, krijg je misschien wel een kaartje terug! Veel plezier!!

Kijk hier voor meer uitleg: https://www.pinterest.co.uk/pin/437482551303339324/Altijd fijn: een bloemetje!Laten we zoveel mogelijk vrolijkheid verspreiden. Heel veel plezier!


Vrolijke groet,


Team Versa Vrijwilligerscentrale 

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts
Raymond en Freerk delen graag hun kennis met je! | NieuwsEen groot aanbod aan trainingen op het gebied van communicatie, vergaderen, persoonlijke effectiviteit en praktisch leidinggeven...Lees meer
Bieblab Huis van Eemnes | NieuwsHet Bieblab in het Huis van Eemnes is nu open!Lees meer
Doe mee met NLdoet | NieuwsDoe je mee met NLdoet? Op 13 of 14 maart is er ook voor jou een leuke klus! Het Oranje Fonds organiseert op 13 en 14 maart 2020,...Lees meer