Post | maart 2020 | Nieuws | 1 min lezen

Weesper moppen als waardering

Diana Reeskamp, coördinator uitbureau en vrijwilligers bij Vivium Hogewey en Oversingel PG in Weesp, plaatste een coronavacature. “Ik vind alle lieve attenties overweldigend. Vorige week werden hier 400 Weesper Moppen bezorgd, gesponsord door Food Joy en gebakken door twee plaatselijke bakkers. We kregen kersenbloesemtakken en gele tulpen, kinderen maken tekeningen en zelfgemaakte koekjes.”


In Vivium Hogewey en Oversingel PG wonen voornamelijk mensen met dementie. Net als bij de meeste zorginstellingen, leidden de coronamaatregelen tot een lockdown. “Families mogen niet meer naar binnen maar ook onze 110 vrijwilligers niet”, aldus Diana. 


Coronavacature

Aan het begin van de crisis deed Diana een oproep op de website van de Vrijwilligerscentrale: Corona, brengt u onze bewoners een leuke kaart of tekening?

“Het was hartverwarmend wat er daarna gebeurde. We worden overstelpt met lieve attenties. Vrienden van Hogewey zorgden voor tekenpakketten, kinderen maken tekeningen voor bewoners, ze sturen hart-onder-de-riemkaartjes, we krijgen bloemen, koekjes, taarten en gebak. Het is maar goed dat ik hier zoveel loop,” zegt Diana lachend. 


Ook voor zorgpersoneel

De Weespenaren denken niet alleen aan de bewoners, maar ook aan het zorgpersoneel. “Op 17 maart jl. hoorden we vanuit alle hoeken het geklap. Op een ochtend was er ineens een prachtige stoepkrijttekening bij de ingang, met hartjes en de tekst ‘Toppers!’.

Ook de kersenbloesemtakken en de vele tulpen waren nadrukkelijk bedoeld voor bewoners én personeel. Er ontstaan in deze tijd ook zoveel mooie dingen, precies waar we behoefte aan hebben. Het is echt top hoe mensen zijn ingesprongen op onze oproep!”, besluit Diana.

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts
Live buitenconcert Johanneshove | NieuwsBijzonder live(buiten)concert BevrijdingsdagLees meer
Voedselbank Gooi en Omstreken blij met donaties | NieuwsHartverwarmende initiatieven voor Voedselbank Gooi en OmstrekenLees meer
Overweldigend aantal reacties! | NieuwsSherpa-cliënten zijn blij met (knutsel)spullenLees meer