Skip Sidebar

Over ons

Dress Your Address is een project voor de vergroening en opfleuring van woonwijken.
Dress Your Address gelooft dat groen in en om je huis leef-plezier geeft. En dat je soms pas beseft wat waardevol ...

Deel

Over DRESS YOUR ADDRESS

Dress Your Address is een project voor de vergroening en opfleuring van woonwijken.
Dress Your Address gelooft dat groen in en om je huis leef-plezier geeft. En dat je soms pas beseft wat waardevol is, als je een prachtige bloem hebt gezien en geroken. Daarom heeft Dress Your Address de ambitie geveltuinen aan te leggen waar die niet zijn, maar wel kunnen. En om verdwenen bomen te vervangen door nieuwe. Daar dus waar ze eigenlijk iets vergeten zijn. En dat kan, want wat niet is, dat kan nog komen! En met een groene gids en helper bereik je dat veel sneller.
Verder verhelpt Dress Your Address ook ‘groene ongelijkheid‘ bij de woonwaardering (puntentelling) van tuinen. Iedereen wil voor hetzelfde immers net zoveel betalen als een ander.

Activiteiten
• Geveltuinen aanleggen
• Verdwenen bomen vervangen door nieuwe
• ‘Groene ongelijkheid’ (discriminatie) bij tuinbezit verhelpen
• Verspreiding van het inzicht dat het land ook toebehoort aan wie het vergroent
• Verspreiding van de gedachte dat ‘mooi waar het ‘t meest nodig is’ beter is dan ‘mooi bij mooi’. Toelichting: De gemeente voorziet villawijken vaak wel van mooie bomen zoals magnolia’s en sierappels, maar laat nog te vaak na dat te doen in wijken waar mensen wonen die ‘mooi’ volgens ons eigenlijk veel harder nodig hebben. Het beleid lijkt er dan een van ‘mooi bij mooi’ in plaats van ‘mooi waar het ‘t meest nodig is’.

Foto's