Skip Sidebar

Over ons

De Dierenbescherming komt op voor het welzijn van alle dieren, groot of klein, zeldzaam of talrijk, levend in het wild of in gevangenschap. Wij vinden dat elk dier een vreedzaam bestaan verdient, ...

Deel

Over Dierenbeschermingscentrum Amersfoort

De Dierenbescherming komt op voor het welzijn van alle dieren, groot of klein, zeldzaam of talrijk, levend in het wild of in gevangenschap. Wij vinden dat elk dier een vreedzaam bestaan verdient, ongeacht zijn nut of waarde voor de mens.

Activiteiten
Dierenbescherming Regio Noordwest is actief op allerlei terreinen zoals; inspectie van meldingen van dierenmishandeling en -verwaarlozing, politieke beïnvloeding, publieksvoorlichting, cursussen ter verbetering van de omgang tussen eigenaar en huisdier, jeugd-educatie, vangnet voor ouderen met huisdieren (Project DUO) en het aanpakken van het zwerfkattenoverschot en de bijkomende welzijnsproblemen. Dierenbeschermingscentrum Amersfoort (DBCA) is een centrum voor voorlichting over verantwoord huisdierbezit. Het DBCA biedt opvang en herplaatsing voor honden, katten, konijnen en knaagdieren. In opdracht van de gemeenten Amersfoort, Gooise Meren, Hilversum, Huizen, Leusden, Weesp en Wijdemeren verzorgt het DBCA de opvang van alle zwerfdieren. Konijnen en knaagdieren die zwervend worden aangetroffen worden daarnaast ook opgevangen voor de gemeenten Bunnik, De Bilt, Houten, Stichtse Vecht, Utrecht, Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede en Zeist. Naast zwerfdieren vangt het DBCA ook dieren op waarvan afstand wordt gedaan door de eigenaar.

Foto's