Skip Sidebar

Over ons

Het Fantastisch Kinderfilm Festival (FKF) is onderdeel van het Imagine Film Festival. Tijdens de 13e editie van het festival zal er in diverse filmtheaters verspreid door het land een fantastische ...

Deel

Over Fantastisch Kinderfilm Festival

Het Fantastisch Kinderfilm Festival (FKF) is onderdeel van het Imagine Film Festival. Tijdens de 13e editie van het festival zal er in diverse filmtheaters verspreid door het land een fantastische 'Speeltuin van de Verbeelding' ontluiken, met als thema ‘De Keuken van Pruttel & Proef’.

Het FKF biedt kinderen van 2 tot 10 jaar de gelegenheid om de wonderlijke wereld van beeld en geluid te ontdekken. In een landschap dat uitnodigt om je fantasie te gebruiken en verhalen te beleven, ontmoeten kinderen elkaar en delen zij verhalen in hun samenspel. Met de aangeboden films, installaties, materialen en workshops geven kinderen invulling aan hun eigen fantasiewereld.

De programmering bestaat uit een filmprogramma en een interactief gedeelte dat openbaar toegankelijk is. Het filmprogramma bestaat uit fantasievolle films die een beroep doen op de verbeelding van de kijker. Het interactieve programma vindt plaats in de ‘Speeltuin van de Verbeelding’, waarin vele installaties en workshops zijn geïntegreerd - een plek waar kijken en luisteren samengaan met ontdekken, vertellen en creëren. Daarnaast wordt in een aantal steden een scholenprogramma gerealiseerd.

Activiteiten
We zijn op zoek naar vrijwilligers die een of meerdere dagen beschikbaar zijn om ondersteuning te bieden tijdens het festival. Denk aan workshops begeleiden, inleidingen geven bij films en kinderen inspireren in de Speeltuin van de Verbeelding. Ook zoeken we mensen die ondersteuning kunnen bieden bij de op- en afbouw van het festival in de verschillende steden.

Foto's