Skip Sidebar
Het Witte Bos

Het Witte Bos

Non-profit

Over ons

Het Witte Bos initieert transmediale projecten op het snijvlak van journalistiek, kunst en maatschappij. Een project bestaat altijd uit verschillende activiteiten die elkaar aanvullen en versterken ...

Deel

Over Het Witte Bos

Het Witte Bos initieert transmediale projecten op het snijvlak van journalistiek, kunst en maatschappij. Een project bestaat altijd uit verschillende activiteiten die elkaar aanvullen en versterken. En het persoonlijk perspectief staat bij elk project centraal. Echte verhalen van echte mensen die iets te vertellen hebben. Het Witte Bos werkt bij elk project samen met maatschappelijke organisaties, overheid of instellingen om een onderwerp te laten landen waar het nodig is. Zo hebben onze projecten daadwerkelijk impact en effect.

Activiteiten
Het FAS-project geeft kinderen met het Foetaal Alcohol Syndroom een gezicht. FAS is het directe gevolg van het alcoholgebruik van de moeder tijdens de zwangerschap.


FAS 2025


Mila (9), Isiah (14), Lorenzo (10), Marcella (13) en Jasmijn (7) zijn vijf kinderen die deel uitmaakten van het FAS-project. Om hun ontwikkeling te laten zien en het verhaal over FAS nog verder uit te diepen, zullen we hen in het project FAS 2025 nog tien jaar volgen. Dit project bestaat onder andere uit veel nieuwe filmpjes, maatjes voor de deelnemende kinderen, een Fastival, een participatieproject voor dertig kinderen, kleine exposities, crowdfunding en uiteindelijk een nieuw boek in 2025.