Skip Navigation
Over ons

Plan Nederland is een kindgerichte ontwikkelingsorganisatie. Plan wil de Nederlandse bevolking actief betrekken bij armoedevraagstukken in de wereld. In Nederland bestaat een vrijwilligersnetwerk dat...

VrouwenKinderen & Jeugd
Deel

Over Plan International Nederland

Plan Nederland is een kindgerichte ontwikkelingsorganisatie. Plan wil de Nederlandse bevolking actief betrekken bij armoedevraagstukken in de wereld. In Nederland bestaat een vrijwilligersnetwerk dat actief bijdraagt aan deze doelstelling. De vrijwilligers worden regionaal aangestuurd en begeleid door een vrijwillige regiocoördinator.

Activiteiten
Taken voor de regiocoördinator zijn onder meer:
- Het coördineren van vrijwilligersactiviteiten in de regio.
- Het bewaken van de kwaliteit van de vrijwilligersactiviteiten.
- Het kwantitatief en kwalitatief rapporteren over vrijwilligersactiviteiten.
- Het fungeren als informatieschakel naar de vrijwilligers in de regio.
- Het begeleiden en motiveren van vrijwilligers.
- Het werven en selecteren van vrijwilligers in samenwerking met de afdeling Draagvlakversterking
- Het initiëren van activiteiten in de regio.
- Het deelnemen aan kwartaaloverleg met de Regio-coördinatoren en de vrijwilligers coördinator van Plannederland.

Eigenschappen en vaardigheden
Plan Nederland zoekt een regiocoördinator die het leuk vindt vrijwilligers te begeleiden en die ervaring heeft in het projectmatig werken en het uitvoeren van coördinerende taken. Daarnaast wordt verwacht dat hij/zij beschikt over uitstekende contactuele en communicatieve vaardigheden. De functie vereist verder het in woord en geschrift beheersen van de Nederlandse taal en goede computervaardigheden. Kennis van de werkwijze en de historie van Plan is een pré.

Wat biedt Plan?
Plan biedt de kans op een leuke manier bij te dragen aan het betrekken van vrijwilligers bij ontwikkelingssamenwerking in het algemeen en het werk van Plan in het bijzonder. Er is veel ruimte voor eigen initiatief. Het volgen van cursussen en trainingen in verband met de functie is mogelijk. Op veldreis gaan is bespreekbaar. Kosten die het vrijwilligerswerk met zich meebrengt worden uiteraard vergoed, volgens de daarvoor geldende regels. Uiteraard heeft Plan Nederland een aansprakelijkheids- en een ongevallen verzekering afgesloten voor haar vrijwilligers.

Tijdsinvestering
We gaan uit van een tijdsinvestering van 1 à 2 dagdelen per week.