Skip Sidebar

Over ons

Het SCENECS International Debut Film Festival biedt al vanaf 2006 een platform aan nieuwe/debuut filmmakers, waarbij ze hun eerste film professioneel kunnen vertonen in een bioscoop en mee doen aan ...

Deel

Over SCENECS International Debut Film Festival

Het SCENECS International Debut Film Festival biedt al vanaf 2006 een platform aan nieuwe/debuut filmmakers, waarbij ze hun eerste film professioneel kunnen vertonen in een bioscoop en mee doen aan een professionele competitie met kans op jury- en publieksprijzen. De missie van SCENECS is om bij te dragen aan de verbetering van het film- en cultuurklimaat (binnen Nederland) waarbij talentontwikkeling een belangrijke drijfveer is. Hierbij wordt de verbinding met het buitenland gemaakt door de internationale inschrijvingsmogelijkheid.
De volgende editie van het festival vindt plaats in Hilversum van 25 mei t/m 1 juni 2018.
Elk jaar wordt het festival door meer dan 200 vrijwilligers neergezet, die zich vanuit hun passie voor film of samenwerken, met plezier inzetten. De organisatie is te omschrijven als een warme, informele en gedreven groep mensen die elk jaar gezamenlijk toe werken naar dat hoogtepunt en het steeds weer voor elkaar krijgen om SCENECS weer beter dan het jaar ervoor neer te zetten! SCENECS wordt als organisatie steeds professioneler, efficiënter en blijft groeien, maar zij kan niet zonder haar vrijwilligers en daarom worden die zeer gewaardeerd en serieus genomen in hun bijdrage en ideeën. SCENECS is niet alleen een platform voor nieuwe filmmakers, maar ook voor vrijwilligers om zich te ontwikkelen op interessegebieden en in contact te komen met enthousiaste collega’s met elk hun eigen expertise, binnen of buiten de filmwereld. Er worden ook regelmatig gezellige bijeenkomsten georganiseerd, op ons kantoor in Hilversum.
Omdat we professioneel om willen gaan met onze vrijwilligers, werken we uiteraard met vrijwilligersovereenkomsten en onkostenvergoedingen.

Activiteiten
SCENECS Film Festival is een festivalweek met daarin:
- Een openingsavond met een speciale filmpremiere als start van de festivalweek
- Programmering van de genomineerde films met aansluitend Q&A's met filmmakers
- Educatieonderdelen en talentontwikkeling (workshops, etc) voor filmbezoekers en filmmakers
- Als afsluiting van het festival een Award uitreiking voor de filmmakers tijdens een Grand Gala met spetterende acts en afterparty

Foto's