Skip Sidebar
Travel Active

Travel Active

Non-profit

Over ons

Travel Active is dé specialist van Nederland op het gebied van culturele uitwisselingen. Met een uitgebreide en zorgvuldig samengestelde programma-aanbod stellen wij mensen van jong tot oud in staat ...

Deel

Over Travel Active

Travel Active is dé specialist van Nederland op het gebied van culturele uitwisselingen. Met een uitgebreide en zorgvuldig samengestelde programma-aanbod stellen wij mensen van jong tot oud in staat een internationaal avontuur te beleven.

Activiteiten
Via het High School Holland programma van Travel Active komen er jaarlijks tientallen buitenlandse studenten (uit o.a. Bolivia, Brazilië, Ecuador, Amerika en Taiwan) naar Nederland.
Deze studenten zijn in de leeftijd van 15 t/m 18 jaar en komen voor een periode van 5 of 10 maanden om de Nederlandse cultuur en gewoontes te leren kennen.
Door ook deel uit te maken van een Nederlands gastgezin leren zij echt ‘van binnenuit’ hoe het is om te leven en te wonen in Nederland.
Lijkt het u leuk om met een uitwisseling mee te helpen? Wordt dan vrijwilliger bij Travel Active!
De hoofdtaken van een vrijwilliger culturele uitwisseling zijn:
*Het interviewen van gastgezinnen
*Het begeleiden van de buitenlandse student en het gastgezin tijdens de uitwisselingsperiode
*Het onderhouden van contact met betrokken scholen
*Organiseren van activiteiten voor de student en het gastgezin

U bent als vrijwilliger natuurlijk hartstikke belangrijk voor de student, het gezin en de school en daarom word u dan ook op verschillende manieren ondersteunt in de taken. Niet alleen zorgen we voor een goede begeleiding vanuit het hoofdkantoor, jaarlijkse trainingsdagen, leuke oriëntatiedagen en een etentje, maar we bieden ook een ruime onkosten vergoeding plus een plekje in een gezellig team van enthousiaste vrijwilligers!

Foto's