Skip Sidebar

Over ons

De positie van politie, brandweer en andere hulpdiensten verandert. De diensten groeien naar elkaar toe en werken steeds meer samen. In P!T leert de bezoeker alles over wie wat doet in verband met ...

Kinderen & JongerenKunst & cultuurOnderwijs
Deel

Over Veiligheidsmuseum PIT

De positie van politie, brandweer en andere hulpdiensten verandert. De diensten groeien naar elkaar toe en werken steeds meer samen. In P!T leert de bezoeker alles over wie wat doet in verband met veiligheid. Tegelijkertijd zijn mensen steeds vaker persoonlijk actief betrokken bij de invulling van veiligheidsvraagstukken of nemen zelf initiatieven om hun veiligheid te organiseren. P!T brengt professionals en burgers samen zodat zij ideeën en ontwikkelingen rondom actuele thema’s kunnen uitwisselen.

Activiteiten
In de interactieve tentoonstelling van P!T beleven bezoekers van alle leeftijden de wereld van veiligheid en openbare orde, het werk in de veiligheidszorg en de geschiedenis, het heden en de toekomst hiervan. In P!T komen permanente en tijdelijke tentoonstellingen, publicaties, evenementen en educatieve programma’s. Het wordt het nationale kenniscentrum voor vragen over de brandweer, politie, geneeskundige hulp en crises, criminaliteit en veiligheid thuis.

Foto's