Contact & openingstijden:
 
Blaricum
 
Bussum
 
Eemnes
 
Hilversum
 
Laren
 
Muiden
 
Naarden
 
Weesp
 
 
Contactformulier

De maatschappelijke stage Hilversum

De maatschappelijke stage (MaS) laat jongeren kennis maken met vrijwilligerswerk en vergroot de betrokkenheid van scholieren bij de maatschappij. De VO-scholen in Hilversum zien het belang van de MaS in en blijven deze organiseren voor hun leerlingen. Gemeente Hilversum ondersteunt de scholen met een subsidieregeling en de inzet een maatschappelijk makelaar. 
Versa Vrijwilligerscentrale levert de maatschappelijk makelaar voor de MaS. 

Wat doen we?

  • We geven gastlessen aan de leeringen

  • We bemiddelen in stageplaatsen

  • We adviseren en informeren scholen en maatschappelijke organisaties

  • We brengen stagebieders en scholen met elkaar in contact

Met wie werken wij samen?  Wij werken samen met vele maatschappelijke organisaties die hun deuren gastvrij openen voor middelbare scholieren. 
Momenteel ondersteunen wij de volgende scholen:

- A. Roland Holst College - Comeius College - College DeOpmaat - Gemeentelijk Gymnasium Hilversum - Gooise Praktijkschool - De Savornin Lohman - Hilfertsheem College

Benieuwd in welke organiatie jij je MAS kan lopen?  Neem contact op met de MaS-coördinator op jouw school als die in het bovenstaande rijtje staat. Of mail naar mduurland@versawelzijn.nl

Woon je buiten Hilversum en zoek je een maatschappelijke stage in je eigen woonplaats? Dan kijken we samen naar de mogelijkheden!

Handige links voor stagebieders:  Communiceren met jongeren, de houvastkaart Hoe ziet de Arbo regeling en arbeidstijdenregeling voor jongeren eruit?

 

Een leuk filmpje vol met ideeen waar je je MAS Stage kunt lopen https://youtu.be/JL69XkALLP8 

 


Vragen, voorstellen, opmerkingen? Bel of mail Monique Duurland, tel 035 -750 4105 , mail: mduurland@versawelzijn.nl