Contact & openingstijden:
 
Blaricum
 
Bussum
 
Eemnes
 
Hilversum
 
Laren
 
Muiden
 
Naarden
 
Weesp
 
 
Contactformulier

Ga over je grens! Vrijwilligerswerk in het Buitenland! 

Je wilt vrijwilligerswerk doen in het Buitenland. Of je nu kort of lang weg wilt, dichtbij huis wilt blijven of naar de andere kant van de wereld wilt: de mogelijkheden zijn haast grenzeloos. 
Onderstaand vind je organisaties die zich hebben toegelegd op vrijwilligerswerk in het buitenland.

 

www.projects-abroad.nl

Projects Abroad verwelkomt enthousiaste vrijwilligers vanaf 16 jaar die graag vrijwilligerswerk in het buitenland verrichten. Je hebt in onze wereldwijde bestemmingen de keuze uit ruim 140 verschillende vrijwilligersprojecten
Enthousiasme, aanpassingsvermogen, flexibiliteit en een avontuurlijk instelling zullen jouw vrijwilligerswerk tot een onvergetelijke ervaring maken.

www.afs.nl

 

AFS is een internationale, niet overheid gebonden, non-profit vrijwilligersorganisatie.
AFS biedt mensen mogelijkheden voor intercultureel leren om ze kennis en vaardigheden en begrip te helpen ontwikkelen die nodig zijn om een rechtvaardigere en vreedzamere wereld te creëren.

www.activityinternational.nl/vrijwilligerswerk

Een avontuurlijke reis maken en tegelijk iets betekenen voor de bevolking of de natuur. Dat kan als je vrijwilligerswerk in een land in bijvoorbeeld Azië, Afrika, Oceanië, Noord-Amerika of Latijns-Amerika doet. Kijk ook eens bij onze Wildlifeprojecten wereldwijd of Vrijwilligersreizen en ontdek een andere manier om vrijwilligerswerk in het buitenland te gaan doen.

www.ibo-nederland.org

 

Avontuur, nieuwe mensen ontmoeten en een land écht leren kennen. Op een vrijwilligersproject van IBO-Nederland ligt dit allemaal binnen handbereik. Als vrijwilliger ga je buiten de gebaande paden van een land en proef je van een andere cultuur.

www.eirene-nederland.org

Wij zenden vrijwilligers uit om te werken bij projecten in AfrikaLatijns-AmerikaNoord-AmerikaWest-Europa en Oost-Europa. We hebben een grote keuze aan soorten projecten en soorten werkzaamheden die je kunt doen. Zo kun je bijvoorbeeld een jaar vrijwilligerswerk doen met kinderen, meedraaien in een ecologisch project of je inzetten voor de rechten van vrouwen.

http://www.go-europe.nl/

Website met links naar vrijwilligerswerk in Europa.

www.horizonholland.org

 

Horizon Holland is een stichting voor medische en maatschappelijke ontwikkelingshulp. Het doel van deze hulp is verbetering van de leefomstandigheden van de plaatselijke bevolking.

www.idealist.com

Engelstalige site, databank met internationale vrijwilligersvacatures

 www.joho.nl

Site over divers vrijwilligerswerk in het buitenland. Deze organisatie heeft een eigen vacaturebank.

www.youthinaction.nl

 

Europees vrijwilligerswerk (European Voluntary Service - EVS) geeft jongeren de mogelijkheid om vrijwilligerswerk te doen in het buitenland. De vrijwilligers dragen bij aan het dagelijks werk van organisaties in sectoren als het jongerenwerk, kunst en cultuur, milieu en duurzaamheid, sociaal-cultureel werk, zorg en welzijn, en cultureel erfgoed.

www.siw.nl

Site van Stichting Internationale Vrijwilligersprojecten.

www.travelactive.nl

 

Travel Active is Nederlands grootste uitwisselingsorganisatie met jarenlange ervaring in studie, (vrijwilligers-) werk en au pair programma's. Voor vrijwilligerswerk in Guatemala, Costa Rica, Peru, Bolivia, Ecuador, Mexico, Argentinie, Brazilie, Ghana, Zuid-Afrika, Nigeria, Senegal, Benin, Nepal, India, Thailand en USA. 

www.unv.org

Engelstalige site over vrijwilligerswerk voor de Verenigde Naties. Kijk of er een uitdaging voor jou binnen de VN is (zij zoeken vooral mensen met specialistische ervaring), of maak gebruik van de uitgebreide Links pagina om bij een organisatie uit te komen die beter bij je past.

www.stichtingvia.nl

Stichting Vrijwillige Internationale Actie (VIA) draagt bij aan de wereldvrede. Het idee is om een groep mensen uit verschillende culturen te laten samenwerken.

www.volunteering.org.uk

Site voor  vrijwilligerswerk in Groot-Brittannië

www.wereldouders.nl

 

WereldOuders maakt deel uit van een internationale organisatie, genaamd NPH (Nuestros Pequenos Hermanos). Haar hoofddoel is het werven van fondsen t.b.v. de kinderen in weeshuizen in Haiti, Honduras, Guatemala, Bolivia, Peru, Nicaragua, Mexico en de Dominicaanse Republiek. Tevens zijn zij altijd op zoek naar vrijwilligers die in deze weeshuizen willen werken gedurende 13 maanden. Het betreft uiteenlopende beroepen; therapeuten, medisch personeel, onderwijzend personeel, technische krachten, etc. Via deze site kun je meer informatie verkrijgen en ook een eventuele sollicitatie starten.

www.hetanderereizen.nl 

Een organisatie met vrijwilligersprojecten in Latijs Amerika, Azie en Afrika.