corona-initiatieven

Corona: wil jij helpen of heb je hulp nodig?

We hebben op het moment allemaal te maken met het coronavirus. Hoe mooi is het dat er in het hele land initiatieven ontstaan om elkaar te helpen. Dichtbij of op afstand. Van boodschappen doen voor je buur, de hond uitlaten tot een kaartje sturen om te laten weten dat je aan iemand denkt.


Versa Vrijwilligerscentrale

Log in of registreer je organisatie en maak een vacature aan, specifiek voor de periode dat we met het coronavirus te maken hebben. Wil je iets betekenen voor een ander in deze periode? Of zou jouw organisatie de bewoners of cliënten wel wat afleiding willen bieden? Wat dacht je van een vrolijk kaartje, een optreden, een lekkere zelfgebakken taart? Of misschien ben je wel op zoek naar een leuk gezelschapsspel of een puzzel zodat bewoners/ cliënten de tijd kunnen verdrijven.

https://www.versavrijwilligerscentrale.nl/corona-vacatures


Overzicht initiatieven

Wil jij ook iets doen voor een ander of heb je hulp nodig? We hebben een overzicht gemaakt van alle initiatieven die bij ons bekend zijn. Ook een initiatief melden? Mail naar [email protected] dan vullen wij dit overzicht verder aan.


Versa Vrijwillige Thuishulp

Hulp bieden

Een boodschap doen voor een buur, medicijnen halen of telefonisch een praatje maken?

Blaricum, Eemnes, Laren: [email protected]

Hilversum: [email protected]

Weesp: [email protected]

Gooise Meren: [email protected]


Hulp vragen

Blaricum, Eemnes, Laren: Anneke Bijleveld, 06-49377171

Hilversum: Anneke Bijleveld, 06-49377171 of Anja Wessels, 06-45232415

Weesp: Annabel Sol, 06-13965625

Gooise Meren: ma t/m vr tussen 10.00 en 16.00 uur, 035-6947455 voor boodschappen en voor overige vragen: maandag en dinsdag Dolf Adam, 06-13416734, woensdag en donderdag Zaineb Toama, 06-31995655, op donderdag en vrijdag Nicky Eggenkamp, 06-13907587

 

Facebookgroepen

Corona Hulplijn Weesp

Corona hulpgroep Hilversum 

Bussum Corona Help

 

Landelijke Initiatieven


Rode Kruis

Heb je een luisterend oor, advies of extra hulp nodig omdat je in quarantaine of thuisisolatie zit? Dan kun je contact opnemen met de Hulplijn voor kwetsbare mensen: tel. 070-4455888.


Ouderenfonds

Het Ouderenfonds biedt met de Zilverlijn, wekelijks telefonisch contact voor ouderen met vrijwilligers, en met Schrijfmaatje, een structurele vorm van contact met een vrijwilliger per post. Beide diensten zijn kosteloos beschikbaar voor alle ouderen. Aanmelden kan via tel. 088-344 2000.


Oranjefonds

Laat weten dat je aan iemand denkt en stuur een gratis kaartje.


Coronahelpers

Een platform om vraag en aanbod aan elkaar te koppelen.


Gewoon mensen die willen helpen

Een spontaan initiatief van een aantal studenten.


Niet alleen

Een initiatief vanuit de kerk, waar zowel hulp aangeboden als gevraagd kan worden.
.