Ook verenigingen en stichtingen in geldnood komen in aanmerking voor financiële steun.

Kom je als vereniging in de knel te zitten omdat je inkomsten misloopt omdat bijvoorbeeld geplande evenementen en activiteiten niet doorgaan dan bieden de Overheid en de Rabobank financiële steun.


De Overheid

De coronacrisis heeft ook voor (sport)verenigingen, stichtingen grote financiële gevolgen. Ook bij hen vallen nu inkomsten weg. Voor bedrijven kwam het kabinet al met plannen voor financiële compensatie. Maar voor verenigingen en stichtingen bleef het stil. Tot 26 maart. Het kabinet heeft besloten om verenigingen en stichtingen ook aanspraak te laten maken op het Noodloket. Zo kunnen zij via het noodloket van Economische Zaken een eenmalige tegemoetkoming van 4000,- euro ontvangen. 


De regeling ‘Noodloket’ zal worden uitgevoerd door de RVO. De steunmaatregel is bedoeld voor sectoren die het meest te lijden hebben. Aan de hand van deze SBI-codes kunt u bekijken of uw vereniging of stichting ook in aanmerking komt voor de steunmaatregel. U heeft 3 maanden om de tegemoetkoming aan te vragen. Dit kan vanaf vrijdag 27 maart 2020 16.30 uur t/m vrijdag 26 juni tot 17.00 uur. U kunt alleen online aanvragen. Bekijk het aanvraagproces van voorbereiden en aanvragen tot wat er met uw aanvraag gebeurt. U moet voldoen aan een aantal voorwaarden.


De Rabobank

De Rabobank wil in deze bijzondere en hectische tijd hulp bieden via het Rabobank Coöperatief Fonds voor verenigingen, stichtingen en maatschappelijke initiatieven. Om te kunnen beoordelen of een verzoek in aanmerking komt voor een bijdrage, hebben wij een aantal gegevens nodig. Deze gegevens kun je direct invullen in dit digitale aanvraagformulier.

 

Voor een goed onderbouwde besluitvorming ontvangen wij naast het ingevulde aanvraagformulier graag een toelichting op het gevraagde bedrag. Hierin beargumenteer je concreet waardoor jouw vereniging, stichting of initiatief in continuïteitsproblemen dreigt te komen (bijvoorbeeld: een belangrijk event of activiteit is weggevallen) inclusief een berekening van de financiële consequenties. Of jouw vereniging, stichting of initiatief is een project of activiteit gestart als gevolg van de coronacrisis waarvoor een bijdrage benodigd is.


Er geldt een maximum bedrag van € 2.500,- per aanvraag.

Aanvraagformulier noodfonds Rabobank Gooi & Vechtstreek