initiatieven gedurende corona crises

Corona initiatieven

Initiatieven regiobreed (Hilversum, Gooise Meren, Weesp en de BEL-gemeenten)


Versa Vrijwilligerscentrale

Log in of registreer je organisatie en maak een vacature aan, specifiek voor de periode dat we met het coronavirus te maken hebben. Wil je iets betekenen voor een ander in deze periode? Of zou jouw organisatie de bewoners of cliënten wel wat afleiding willen bieden? Wat dacht je van een vrolijk kaartje, een optreden, een lekkere zelfgebakken taart? Of misschien ben je wel op zoek naar een leuk gezelschapsspel of een puzzel zodat bewoners/ cliënten de tijd kunnen verdrijven.

https://www.versavrijwilligerscentrale.nl/helpen


Versa Vrijwillige Thuishulp

Hulp bieden

Een boodschap doen voor een buur, medicijnen halen of telefonisch een praatje maken?

Blaricum, Eemnes, Laren: [email protected]

Hilversum: [email protected]

Weesp: [email protected]

Gooise Meren: [email protected]


Hulp vragen

Blaricum, Eemnes, Laren: Anneke Bijleveld, 06-49377171

Hilversum: Anneke Bijleveld, 06-49377171 of Anja Wessels, 06-45232415

Weesp: Annabel Sol, 06-13965625

Gooise Meren: ma t/m vr tussen 10.00 en 12.00 uur, 035-6947455 voor boodschappen en voor overige vragen: maandag en dinsdag Dolf Adam, 06-13416734, woensdag en donderdag Zaineb Toama, 06-31995655, op donderdag en vrijdag Nicky Eggenkamp, 06-13907587. Dringende vragen op financieel-administratief gebied bel van maandag t/m vrijdag tussen 10-13 uur Wilma Post 06 139 656 04 of mail naar [email protected]


Burenkaartje

Download het burenkaartje, vul het in en doe het bij een oudere, eenzame, zieke buur in de brievenbus. Het burenkaartje is een initiatief van Versa Welzijn, Vrijwillige Thuis Hulp en Stichting Present.


Hulp nodig om een hond uit te laten Happy Dogs & Shelters helpt

Heeft u een hond die, als gevolg van het coronavirus, helaas niet (elke dag) kan wandelen? Een hond die niet door iedereen uitgelaten kan worden. Tom & Marleen van Happydogs laten uw hond graag voor uw uit, zij hebben ervaring met allerlei soorten honden. Aanmelden kan via Tel: 085 130 8239 of [email protected]


Plaatselijke initiatieven


Facebookgroepen

Corona Hulplijn Weesp

Corona hulpgroep Hilversum 

Bussum Corona Help

Corona buurthulp Gooi en Wijdemeren

Corona hulp voor mensen in Naarden

Coronahulp Eemnes

Corona Durf te vragen/helpen (landelijk)


Gooise Meren


Initiatieven hulpaanbod rondom Corona in de gemeente Gooise Meren


Landelijke Initiatieven


Rode Kruis

Heb je een luisterend oor, advies of extra hulp nodig omdat je in quarantaine of thuisisolatie zit? Dan kun je contact opnemen met de Hulplijn voor kwetsbare mensen: tel. 070-4455888.


Ouderenfonds

Het Ouderenfonds biedt met de Zilverlijn, wekelijks telefonisch contact voor ouderen met vrijwilligers, en met Schrijfmaatje, een structurele vorm van contact met een vrijwilliger per post. Beide diensten zijn kosteloos beschikbaar voor alle ouderen. Aanmelden kan via tel. 088-344 2000.


Helpdesk Welkom Online: deze gratis helpdesk van het Ouderenfonds is speciaal opgezet vanwege het coronavirus. Zij organiseren dit samen met VodafoneZiggo omdat online contact nu nog belangrijker is. U krijgt er telefonische hulp voor online en digitale vragen. Denk aan uitleg over videobellen en contact houden via social media. Maar ook hoe u online spelletjes speelt met anderen.

U kunt de Helpdesk Welkom Online telefonisch bereiken op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur op 088 344 2000.


Oranjefonds

Laat weten dat je aan iemand denkt en stuur een gratis kaartje.

Daarnaast stelt het Oranjefonds 2 miljoen euro beschikbaar om te zorgen dat niemand er alleen voor staat in de coronacrisis. Weten of jouw initiatief daarvoor in aanmerking komt? Klik hier.


Kaartje voor ouderen

Door middel van deze website, kan iedereen die een kaartje wil sturen, een adres opvragen van een zorginstantie (verpleeghuizen en thuiszorgorganisaties). De zorginstellingen die deelnemen aan deze website hebben zelf aangegeven kaartjes te willen ontvangen. De zorginstellingen verdelen de post onder de ouderen die hier behoefte aan hebben.


Coronahelpers

Een platform om vraag en aanbod aan elkaar te koppelen.


Gewoon mensen die willen helpen

Een spontaan initiatief van een aantal studenten.


Niet alleen

Een initiatief vanuit de kerk, waar zowel hulp aangeboden als gevraagd kan worden.


Voedselbank

Een moeilijke tijd is aangebroken voor iedereen, ook voor de voedselbank. De coronacrisis maakt het nog moeilijker voor de huidige klanten van de Voedselbanken die “tijdelijk” niet in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien. Ook merken ze, in deze tijd van crisis, dat meer mensen hun hulp juist nu extra hard nodig hebben. En daar is geld voor nodig, veel geld. Wil je helpen? Klik hier


Buddy Club HUG

Meld je aan als buddy en schrijf een bericht naar iemand die eenzaam thuis zit. Club HUG verzamelt alle berichten en bezorgt ze, inclusief bloemen, bij ouderen die wel wat afleiding kunnen gebruiken. Als je bericht is ontvangen neemt de ontvanger contact met je op en is de buddy-connectie een feit!


Nextdoor

Nextdoor is de hub voor de buurt, waarin je op een betrouwbare manier je buren leert kennen en informatie, spullen en diensten met elkaar kunt delen. Nu is er ook een hulpkaart waarop je aan kunt geven of je iets voor je buren wilt doen, bijv. een boodschap. Maar ook kun je aangeven dat je hulp zoekt.


ClubGoud

Met onze Contactloze Buitenconcerten verrassen we ouderen in deze moeilijke tijd.


ANBO-telefoonlijn

Deze ouderenbond heeft een speciale ANBO-telefoonlijn geopend voor ouderen die zich zorgen maken of graag een praatje willen maken. Elke dag van 9.00 tot 21.00 uur bereikbaar op telefoonnummer 0348-46 66 66.


KBO-PCOB-infolijn

Deze ouderenbond heeft een speciale Ouderen-Infolijn opgezet. Voor al uw corona-vragen, een luisterend oor of een praatje. Maar ook of overleg en (kleine) afdelingsbijeenkomsten door kunnen gaan.

Van maandag t/m vrijdag bereikbaar op telefoonnummer 030 – 34 00 600.


MEE-UGV (Utrecht Gooi- en Vechtstreek)

MEE ondersteunt mensen met een beperking. U kunt bij MEE terecht met uw vragen over opvoeding & ontwikkeling, leren & werken juist ook nu tijdens de coronacrisis.


Eigen initiatieven

Wil je op een ander vlak iets betekenen voor een ander in deze periode? Bijvoorbeeld door jouw kennis of kunde in te zetten? Werk je als zzp-er en heb je nu even geen opdrachten maar wel kennis op het gebied van communicatie, fondenwerving of ict? Laat het ons weten! We komen ook graag in contact met fotografen. Heb je een ander leuk idee of aanbod, van harte welkom!


Wil jij ook iets doen voor een ander of heb je hulp nodig? We hebben een overzicht gemaakt van alle initiatieven die bij ons bekend zijn. Ook een initiatief melden? Mail naar [email protected] dan vullen wij dit overzicht verder aan.