Vrijwilligerscentrale Weesp

Wil je je als vrijwilliger inzetten in jouw eigen stad?

Vind wat bij je past

Helpen in de moestuin van het verpleeghuis of als overblijfmoeder, bestuurslid zijn bij de turnvereniging of achter de kassa staan van de museumwinkel. Vrijwilligers zijn overal.

Vind een organisatie

In het Gooi zijn meer dan 400 organisaties actief die met vrijwilligers werken. De vrijwilligerscentrale ondersteunt hen bij het vinden en binden van vrijwilligers. Er is altijd een organisatie die bij jou past.

Leren en Inspireren

In de veranderende maatschappij is het belangrijk om bij te blijven. Om te zorgen dat je als vrijwilliger de juiste dingen doet en weet om aangehaakt te blijven. Wij verzorgen daarom diverse cursussen en workshops.

Vrijwilligerswerk voor jou

Vrijwilligerswerk is er in vele soorten en maten voor mensen die zich om verschillende redenen willen inzetten. Er zit vast ook iets voor jou bij, neem zelf een kijkje om te zien wat je allemaal kunt doen.

Vrijwilligerswerk Weesp

Kijk, zo mooi is vrijwilligerswerk!

Vrijwilligers in beeld

'Als het een betaalde baan zou zijn, zou ik er zo voor tekenen!’

‘Je hoeft geen voetbalgek te zijn om dit te doen, want er is zoveel meer’

Hilco Klinkert (42) werkt als ...
Lees meer

‘Het voelt alsof ik familie ben van de mensen die hier wonen’

“Elke dinsdagavond help ik bij de filmavond. Dan halen we de bewoners op en geven we ze een lekker plekje in ...
Lees meer

Ruilen hoeft niet, je mag ook gewoon iets meenemen

Elze van de Wijngaart (67) runt als vrijwilliger de ruilwinkel aan de Sportparklaan in Weesp. “Mensen mogen ...
Lees meer

Ik voel me bij Museum Weesp helemaal happy

‘In het museum voel ik me plaatsvervangend trots’

Elle Jansen is vrijwilliger bij Museum Weesp ...
Lees meer

‘Leerzaam voor hen, maar ook voor mij’

Rutger (64) is taalmaatje bij het Maatjesproject. “Als taalmaatje beperk ik me niet alleen tot de taal, maar ...
Lees meer

In Weesp en Driemond doen we het samen!

De kracht van Weesp en Driemond zit hem met name in de sociale betrokkenheid. Inwoners zijn betrokken bij hun omgeving en de bereidheid om elkaar te helpen is groot. Er is veel aandacht voor elkaar.


In de kleinschaligheid van ons stadsgebied weet iedereen elkaar te vinden. Organisaties kennen elkaar en verwijzen naar elkaar door. Het is belangrijk voor ons stadsgebied dat we deze organisatiekracht koesteren en met elkaar in stand houden.


Er zijn al veel vrijwilligers in Weesp en Driemond, maar organisaties zijn altijd op zoek naar handen erbij om de vele klussen te klaren. Daarnaast is het doen van vrijwilligerswerk goed voor je eigen binding met de mensen om je heen. Kortom: de vacaturebank van de vrijwilligerscentrale is dé plek voor verbinding en ontmoeting! Kijk eens verder op de site of kom eens langs. Of je nu al jarenlang in stadsgebied Weesp woont, of pas hier bent neergestreken; want vrijwilligers zijn er echt nooit genoeg!


Katinka Hilders - van de Wetering,

voorzitter dagelijks bestuur stadsgebied Weesp.

Vrijwilligersverzekering

Verzekerd zijn tijdens het doen van vrijwilligerswerk

De Amsterdamse Vrijwilligers Verzekering (AVV) is een secundaire aansprakelijkheid- en ongevallenverzekering voor alle vrijwilligers, mantelzorgers en maatschappelijke stagiairs in Amsterdam (inclusief stadsgebied Weesp). De AVV behelst geen bestuursaansprakelijkheid. De verzekering geldt alleen tijdens het vrijwilligerswerk of de mantelzorg en woon-werkverkeer. De kosten voor deze verzekering worden betaald door de gemeente.

Liever persoonlijk contact?

Wil je vrijwilligerswerk doen maar weet je nog niet precies waar je dat zou willen doen? In een persoonlijk gesprek gaan we in op je interesse, achtergrond en wat je graag uit het doen van vrijwilligerswerk wilt halen.


Wil je vanuit je organisatie advies? Bijv. over het vrijwilligersbeleid, het werven van vrijwilligers of over hoe je meer uit onze website haalt? Ik help je graag hierbij!


Neem contact op via [email protected] of 06 82605987

Tanya Arkenbout - Adviseur Vrijwillige Inzet Weesp

Organisaties Weesp

Vind vrijwilligers

Onze vacaturebank is een belangrijke stap om vrijwilligers te vinden die jij nodig hebt. Het is heel makkelijk om zelf vacatures te plaatsen en te onderhouden.

Leren en Inspireren

Het is belangrijk om bij te blijven. Te sparren en te leren van en met andere organisaties. Onder de noemer Leren en Inspireren organiseren wij themabijeenkomsten en cursussen voor organisaties om de deskundigheid over vrijwilligerswerk up to date te houden.

Adviesgesprek

Nieuwe vrijwilligers werven, hoeveel onkostenvergoeding is mogelijk, vrijwilligersbeleid opstellen. Elke organisatie heeft wel een vraagstuk waar we over mee kunnen denken. Bel ons eens voor een adviesafspraak.

We helpen je graag