Vrijwilligerscentrale Weesp

Wil je je als vrijwilliger inzetten in jouw eigen stad?

De stad Weesp is rijk met zoveel vrijwilligers!

Burgemeester Bas Jan van Bochove: "Ik kan mij onze stad zonder vrijwilligers nauwelijks voorstellen. Of het nu gaat om cultureel Weesp, sportief Weesp, of om Weespers die een duwtje in de rug kunnen gebruiken; een steentje bijdragen zit in het DNA van de Weespers. En dat is maar goed ook, want vrijwilligers zijn er nooit genoeg. De stad Weesp is rijk met zoveel vrijwilligers!

 

Door doen van vrijwilligerswerk voel je je nog meer verbonden met de samenleving, dus ik zou ook alle ‘nieuwe Weespers’ willen oproepen: neem eens een kijkje in de vacaturebank van de vrijwilligerscentrale."

Vind wat bij je past

Helpen in de moestuin van het verpleeghuis of als overblijfmoeder, bestuurslid zijn bij de turnvereniging of achter de kassa staan van de museumwinkel. Vrijwilligers zijn overal.

Vind een organisatie

In het Gooi zijn meer dan 400 organisaties actief die met vrijwilligers werken. De vrijwilligerscentrale ondersteunt hen bij het vinden en binden van vrijwilligers. Er is altijd een organisatie die bij jou past.

Leren en Inspireren

In de veranderende maatschappij is het belangrijk om bij te blijven. Om te zorgen dat je als vrijwilliger de juiste dingen doet en weet om aangehaakt te blijven. Wij verzorgen daarom diverse cursussen en workshops.

Vrijwilligerswerk voor jou

Vrijwilligerswerk is er in vele soorten en maten voor mensen die zich om verschillende redenen willen inzetten. Er zit vast ook iets voor jou bij, neem zelf een kijkje om te zien wat je allemaal kunt doen.

Voor organisaties

Maak een organisatiepagina aan op onze site. Deze pagina is jouw uithangbord in het Gooi. Vanuit hier vind je nieuwe vrijwilligers, deel je het verhaal van je organisatie, en bouw je een community van volgers op.


Graag denken we mee over vrijwilligersbeleid, een wervingscampagne of vergoedingen. Vragen staat vrij!


Neem contact op Vrijwilligerscentrale Weesp

Suzanne Wierenga - Coördinator Vrijwilligerscentrale Weesp

Vind vrijwilligers

Onze vacaturebank is een belangrijke stap om vrijwilligers te vinden die jij nodig hebt. Het is heel makkelijk om zelf vacatures te plaatsen en te onderhouden.

Leren en Inspireren

Het is belangrijk om bij te blijven. Te sparren en te leren van en met andere organisaties. Onder de noemer Leren en Inspireren organiseren wij themabijeenkomsten en cursussen voor organisaties om de deskundigheid over vrijwilligerswerk up to date te houden.

Adviesgesprek

Nieuwe vrijwilligers werven, hoeveel onkostenvergoeding is mogelijk, vrijwilligersbeleid opstellen. Elke organisatie heeft wel een vraagstuk waar we over mee kunnen denken. Bel ons eens voor een adviesafspraak.

We helpen je graag

Het laatste nieuws van onze Facebook pagina

Klik op een post om meer te lezen