Post | maart 2023 | Organisatie in beeld | 2 min lezen

Een ander helpen, waarom zou je het niet doen?

De Vrijwillige Thuishulp van Versa Welzijn biedt een divers en flexibel aanbod!


Een ander helpen, waarom zou je het niet doen?

Iets gezelligs willen doen met iemand, vaker bezoek krijgen of juist praktische hulp zoals vervoer, eenvoudige klusjes in of rondom het huis en computervragen. De Vrijwillige Thuishulp ontvangt dit soort verzoeken dagelijks en bemiddelt tussen vraag en aanbod. Het mooie is, jij kan helpen! Heb jij een wat tijd over om iemand in jouw buurt te helpen?


Vrijwillige Thuishulp

Wanneer iemand wat extra hulp of aandacht kan gebruiken kan de Vrijwillige Thuishulp van Versa Welzijn ondersteunen. Zo zijn er maatjes voor mensen die zich eenzaam voelen, iets gezelligs willen doen, vervoer nodig hebben of ze zijn er juist om mantelzorgers te ontlasten. Welke hulpvraag er ook is, de vrijwilligers doen hun best deze op te lossen. Zij zijn de helpende handen en er voor iedereen die een steuntje in de rug kan gebruiken. Datje van Reijendam coördinator vertelt: ‘Of je nu de tijd hebt iemand wekelijks te bezoeken of juist flexibel beschikbaar bent, je liever de handen uit de mouwen steekt, van een goed gesprek houd of die chauffeur in hart en nieren bent. Er is altijd een leuke klus die bij jouw wensen past. Een ander helpen was nog nooit zo makkelijk. Het mooie is, de mensen met de hulpvraag zijn je zo dankbaar. Door een beetje van jouw tijd en aandacht aan iemand te schenken kan jij zo’n verschil maken’.


Vrijwilligers

De vrijwilligers van de Vrijwillige Thuishulp zijn allemaal mensen met het hart op de juiste plaats, die tijd willen maken voor een ander. Natuurlijk ga je niet zomaar op pad. Je krijgt begeleiding en scholing van Versa Welzijn.

Wil jij je wekelijks inzetten, onderdeel uitmaken van de flexpool of geregeld benaderd worden met de leukste klussen? Alles kan!


Vrijwilligerscentrale

Ben je benieuwd of vrijwilligerswerk bij jou past? Kijk op: www.vcbel.nl of neem contact op met Juliette Coördinator Vrijwilligerscentrale: [email protected] of +31 6 82 31 10 97. 

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

‘Samen uit, samen genieten, samen thuis’

| Organisatie in beeld
Stichting Vier het Leven begeleidt ouderen naar culturele uitjes om samen te genieten van een avond of middag ...
Lees meer

King Arthur Groep ondersteunt jonge mensen met dementie in het Huis van Eemnes: help jij mee?

| Organisatie in beeld
Jong en dementie
In Nederland hebben naar schatting 15.000 mensen jonger dan 65 jaar dementie ...
Lees meer

Samen Oplopen nu ook in de BEL-gemeenten

| Organisatie in beeld
Samen Oplopen geeft brede steun aan gezinnen en jongeren. Vrijwilligers die hun leven in balans hebben worden ...
Lees meer