Ik zoek een maatje in Gooise Meren

In Gooise Meren zijn de volgende maatjesorganisaties actief:


Versa Welzijn


Vrijwillige Thuis Hulp Praktisch of Intensief

Woont u zelfstandig maar kunt u niet terugvallen op iemand uit uw omgeving? Versa Welzijn VTH helpt u bij het zoeken van een maatje voor praktische klusjes of gezellig contact.

Neem contact op met Wilma Post, 06-13965604.


Thuisadministratie

Vindt u het moeilijk om uw administratie bij te houden? Het invullen van formulieren lastig? Of mist u sinds kort uw partner die altijd de administratie verzorgde? Een vrijwilliger van Thuisadministratie kan u helpen.

Neem contact op met Wilma Knops 06-33951892.


Maatjesproject Stichting Gooi- en Vechtstreek

De stichting koppelt de hulpvragers aan vrijwilligers, die allerlei activiteiten met ze gaan ondernemen. Dat kunnen gezellige activiteiten zijn – zoals samen koffie drinken, naar de film, etc. Maar ook kan het vrijwilligerswerk zijn, of samen moeilijke formulieren invullen of instanties bezoeken. Er zijn ook maatjes die eenmaal per week iemand bellen omdat zij nog geen activiteiten buiten de deur durven te ondernemen


De Zonnebloem

Bent u fysiek beperkt, en wilt graag meer contact met anderen? De Zonnebloem verwelkomt u graag als deelnemer. Regelmatige bezoekjes en gezellige uitjes dragen er toe bij dat u “onder de mensen” blijft.


Vier het Leven

Stichting Vier het Leven organiseert culturele activiteiten voor ouderen waarbij alles is geregeld om zorgeloos te genieten. Onze vrijwilligers halen de ouderen (65+) thuis op en samen gaan zij gezellig naar een theatervoorstelling, de film, een concert of naar een museum.


Vluchtelingenwerk

Vluchtelingen die in de gemeente Gooise Meren komen wonen, worden begeleid door VluchtelingenWerk West en Midden-Nederland. Onze vrijwilligers bieden begeleiding bij de asielprocedure, huisvesting, integratie, taal en werk. Ook geven zij voorlichting over en met vluchtelingen.


Humanitas

Humanitas is er voor mensen die het even niet in hun eentje redden. 

In het Gooi bieden wij Vriendschappelijk Huisbezoek, Thuisadministratie en een Lotgenotengroep bij Rouw.


Automaatje

Bij ANWB AutoMaatje vervoeren plaatsgenoten met hun eigen auto minder mobiele mensen die niet meer zelf voor vervoer kunnen zorgen of lastig van de bestaande vervoersdiensten gebruik kunnen maken. 

Neem contact op met: Sandra Deuling | [email protected] | 06 16 33 51 93


Het Gilde Gooi Noord

Gilde SamenSpraak brengt anderstaligen en Nederlanders bij elkaar om de taal en cultuur te delen. De vrijwilligers van Gilde SamenSpraak bieden anderstaligen de mogelijkheid op een informele manier Nederlands te oefenen. Gewoon thuis, tijdens een wandeling of een bezoekje aan de bibliotheek.Een goed gesprek, een luisterend oor of de Nederlandse taal leren?

De Luisterlijn

De Luisterlijn is dag en nacht bereikbaar voor een vertrouwelijk gesprek. 0900-0767.


De Zilverlijn

De Zilverlijn is de beldienst van het Ouderenfonds voor als u behoefte heeft aan een praatje of een goed gesprek.

088 344 2000.


Kletsmaatjes

Met Kletsmaatjes lanceert Stichting Het Begint met Taal een nieuwe, online vorm van taalcoaching. Eén of meerdere keren per week hebben de vrijwilliger en nieuwkomer contact met elkaar via online tools, zoals Whatsapp of Skype. Samen oefenen ze de Nederlandse taal en delen ze wat hen bezighoudt. Dat is goed voor de taalontwikkeling, het zelfvertrouwen en netwerk van nieuwkomers én vrijwilligers.