Ik zoek een maatje in Weesp

In Weesp zijn de volgende maatjesorganisaties actief:


Versa Welzijn


Vrijwillige Thuis Hulp

Woont u zelfstandig maar kunt u niet terugvallen op iemand uit uw omgeving? Versa Welzijn VTH helpt u bij het zoeken van een maatje voor praktische klusjes of gezellig contact.

Neem contact op met Annabel Sol | [email protected] | 06-13965625


Thuisadministratie

Vindt u het moeilijk om uw administratie bij te houden? Het invullen van formulieren lastig? Of mist u sinds kort uw partner die altijd de administratie verzorgde? Een vrijwilliger van Thuisadministratie kan u helpen.

Neem contact op met Wilma Knops | [email protected] | 06 -33951892


Buurtsportcoaches

Buurtsportcoaches organiseren laagdrempelige sport- en beweegactiviteiten in de wijk en zij informeren en adviseren inwoners over thema’s als bewegen, voeding en het aannemen en/of behouden van een gezonde leefstijl. Zin in een wandeling of een stukje fietsen?

Neem contact op met Bastiaan Tuenter | [email protected] | 06-13266603


Maatjesproject Stichting Gooi- en Vechtstreek

De stichting koppelt de hulpvragers aan vrijwilligers, die allerlei activiteiten met ze gaan ondernemen. Dat kunnen gezellige activiteiten zijn – zoals samen koffie drinken, naar de film, etc. Maar ook kan het vrijwilligerswerk zijn, of samen moeilijke formulieren invullen of instanties bezoeken. Er zijn ook maatjes die eenmaal per week iemand bellen omdat zij nog geen activiteiten buiten de deur durven te ondernemen.

Neem contact op met Jacquelien Groen | [email protected] | 06 - 51524021


Handje Helpen

Handjehelpen zorgt voor de juiste match tussen een hulpvrager en een vrijwilliger of stagiair. Wij bieden hulp aan kinderen en volwassenen met een chronische ziekte, beperking of gedrag dat om extra zorg en aandacht vraagt. Wij zijn er ook voor (overbelaste) mantelzorgers.

Neem contact op met Natascha Dhondt | [email protected] | 06 – 145 76 039  


De Zonnebloem

De Zonnebloem-afdeling Weesp e.o. is al meer dan 30 jaar actief. Het werk van de Zonnebloem bestaat uit huisbezoeken, koffiemiddagen, dagactiviteiten, excursies, workshops en etentjes.

Neem contact op met Marieke van Dorst | 06-10672911


Schuldhulpmaatje

Geld geven helpt niet als iemand schulden heeft. Deskundige hulp wel. De vrijwilligers van SchuldHulpMaatje geven dat. Gratis. Voor iedereen die dat nodig heeft


Vier het Leven

Stichting Vier het Leven organiseert culturele activiteiten voor ouderen waarbij alles is geregeld om zorgeloos te genieten. Onze vrijwilligers halen de ouderen (65+) thuis op en samen gaan zij gezellig naar een theatervoorstelling, de film, een concert of naar een museum.


MEE

Heeft u vragen over zorgtaken, opvoeding, onderwijs, wonen, werk of inkomen? En zoekt u iemand die met u meedenkt en naast u staat? Dan kunt u gratis hulp krijgen van een onafhankelijke cliëntondersteuner.

Een cliëntondersteuner van MEE denkt met u mee en geeft informatie en advies, zodat u zelf weer verder kunt. Bijvoorbeeld bij de voorbereiding van een ‘keukentafelgesprek’, het indienen van een aanvraag of het maken van een persoonlijk plan.

Neem contact op met: [email protected] of 035-303 01 62


Vluchtelingenwerk

Vluchtelingen die in de gemeente Weesp komen wonen, worden begeleid door VluchtelingenWerk West en Midden-Nederland. Onze vrijwilligers bieden begeleiding bij de asielprocedure, huisvesting, integratie, taal en werk. Ook geven zij voorlichting over en met vluchtelingen.


Een goed gesprek of een luisterend oor?

De Luisterlijn

De Luisterlijn is dag en nacht bereikbaar voor een vertrouwelijk gesprek. 0900-0767.


De Zilverlijn

De Zilverlijn is de beldienst van het Ouderenfonds voor als u behoefte heeft aan een praatje of een goed gesprek.

088 344 2000.


Kletsmaatjes

Met Kletsmaatjes lanceert Stichting Het Begint met Taal een nieuwe, online vorm van taalcoaching. Eén of meerdere keren per week hebben de vrijwilliger en nieuwkomer contact met elkaar via online tools, zoals Whatsapp of Skype. Samen oefenen ze de Nederlandse taal en delen ze wat hen bezighoudt. Dat is goed voor de taalontwikkeling, het zelfvertrouwen en netwerk van nieuwkomers én vrijwilligers.