Vrijwilligerscentrale Hilversum

Verkiezing vrijwilliger én vrijwilligersorganisatie van het jaar 2021

Met trots kunnen wij laten weten dat de volgende vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties zijn genomineerd voor vrijwilliger van het jaar 2021 in Hilversum!


De genomineerde vrijwilligers zijn:


Peter Broekhuijse (de Luisterlijn)

Pieter Linck (Moestuin van Jagtlust)

Angelique Riemers (Wijkcentrum De Koepel)  

Mariette Scholten (Viore)

Frits Wagenvoorde (Schaakvereniging HSG)De genomineerde vrijwilligersorganisaties zijn:


Filmtheater Hilversum

Hilvertours

HSV Wasmeer

de Luisterlijn

Stichting Samen Varen

Speeltuin Erfgooierskwartier

Taaltafel (bibliotheek Hilversum)

Viore

Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg

Voedselbank


De vakjury gaat zich beraden over de genomineerden. Op 7 december, Nationale Vrijwilligersdag, worden de winnaars bekend gemaakt.

Vind wat bij je past

Helpen in de moestuin van het verpleeghuis of als overblijfmoeder, bestuurslid zijn bij de turnvereniging of achter de kassa staan van de museumwinkel. Vrijwilligers zijn overal.

Vind een organisatie

In het Gooi zijn meer dan 400 organisaties actief die met vrijwilligers werken. De vrijwilligerscentrale ondersteunt hen bij het vinden en binden van vrijwilligers. Er is altijd een organisatie die bij jou past.

Leren en Inspireren

In de veranderende maatschappij is het belangrijk om bij te blijven. Om te zorgen dat je als vrijwilliger de juiste dingen doet en weet om aangehaakt te blijven. Wij verzorgen daarom diverse cursussen en workshops.

Voor organisaties

Maak een organisatiepagina aan op onze site. Deze pagina is jouw uithangbord in het Gooi. Vanuit hier vind je nieuwe vrijwilligers, deel je het verhaal van je organisatie, en bouw je een community van volgers op.


Graag denken we mee over vrijwilligersbeleid, een wervingscampagne of vergoedingen. Vragen staat vrij!


Neem contact op met Vrijwilligerscentrale Hilversum

Heleen van der Laan - Coördinator

[email protected]

06 - 82 29 73 57

ma, di, wo


Arlinde Plomp - Coördinator

Maatschappelijk Stage & MDT

[email protected]

06 - 82 99 38 64

ma, di


Susan Bakker - Coördinator

[email protected]

06 - 26 76 90 96

di, wo, do

Vind vrijwilligers

Onze vacaturebank is een belangrijke stap om vrijwilligers te vinden die jij nodig hebt. Het is heel makkelijk om zelf vacatures te plaatsen en te onderhouden.

Leren en Inspireren

Het is belangrijk om bij te blijven. Te sparren en te leren van en met andere organisaties. Onder de noemer Leren en Inspireren organiseren wij themabijeenkomsten en cursussen voor organisaties om de deskundigheid over vrijwilligerswerk up to date te houden.

Adviesgesprek

Nieuwe vrijwilligers werven, hoeveel onkostenvergoeding is mogelijk, vrijwilligersbeleid opstellen. Elke organisatie heeft wel een vraagstuk waar we over mee kunnen denken. Bel ons eens voor een adviesafspraak.

Een bericht van onze burgemeester

"Zonder vrijwilligers zou onze samenleving direct vastlopen.

Waar ik ook kom in Hilversum overal word ik begroet door vrijwilligers.

Bij het Museum, bij de Voedselbank, bij Viore, bij Pinetum, bij veel buurthuizen en speelplaatsen. Verzin het maar en je ziet vrijwilligers.

In alle hoeken en gaten: het is een feest van herkenning. Honderden, duizenden vrijwilligers lopen dagelijks hun benen uit het lijf om mensen – oud en jong – te helpen of het leven iets aantrekkelijker te maken.

In Kerkenlanden wordt een zeer succesvol project tegen eenzaamheid (met elektrische autootjes) helemaal gerund door vrijwilligers. Hulde.

Eén Vandaag wijdde er laatst een positief item aan. En terecht.

Vrijwilligerswerk is bovendien gezond voor je, blijkt uit onderzoek. Vrijwilligers maken de verbinding tussen alle verschillende werelden (bubbels) waarin wij tegenwoordig leven.

Leve de vrijwilliger."

 

Pieter Broertjes

Burgemeester Hilversum

Wij helpen je graag!

Het laatste nieuws van onze Facebook pagina

Klik op post om meer te lezen