Vrijwilligerscentrale Hilversum

Vrijwilliger én vrijwilligersorganisatie van het jaar 2021

Yes! De winnaars van de verkiezing voor vrijwilliger en vrijwilligersorganisatie van het jaar 2021 zijn bekend.

Maar allereerst mag duidelijk zijn dat elke vrijwilliger(sorganisatie) vandaag in het zonnetje staat vanwege Nationale Vrijwilligersdag. De Vrijwilligerscentrale Hilversum en Gemeente Hilversum waarderen de vrijwillige inzet enorm!


De vakjury heeft uiteindelijk gekozen voor Angelique Riemers als vrijwilliger van het jaar. Angelique doet al jaren vrijwilligerswerk bij o.a. Wijkcentrum de Koepel in Kerkelanden. De vakjury bewondert haar voor haar tomeloze en dat zij zo iets terug kan geven aan de maatschappij. Als vrijwilligersorganisatie van het jaar is gekozen voor De Luisterlijn Hilversum. Zeker gezien de huidige tijd waarin wij leven is eenzaamheid een groter probleem geworden. De Luisterlijn biedt dag en nacht een luisterend oor en kan ondanks alles altijd doorgaan. Jury heeft ook gekozen voor de Luisterlijn vanwege het inclusieve karakter van de dienst.


Alle genomineerden, hartelijk dank voor jullie gastvrijheid, het was leuk jullie te mogen verrassen en wellicht tot volgend jaar!


De vakjury werd vertegenwoordigd door Allard Bentvelsen; Hilversummers.nl, Arienne de Boer vanuit De Rotary Hilversum, Gerben van Voorden; raadslid gemeente Hilversum en beleidsmedewerker Sociaal Domein vanuit de gemeente Hilversum.


Allen gefeliciteerd en volgend jaar vieren wij graag weer de Nationale Vrijwilligersdag en zullen we zien wie zich dan vrijwilliger(sorganisatie) van het jaar 2022 mag noemen!

Vind wat bij je past

Helpen in de moestuin van het verpleeghuis of als overblijfmoeder, bestuurslid zijn bij de turnvereniging of achter de kassa staan van de museumwinkel. Vrijwilligers zijn overal.

Vind een organisatie

In het Gooi zijn meer dan 400 organisaties actief die met vrijwilligers werken. De vrijwilligerscentrale ondersteunt hen bij het vinden en binden van vrijwilligers. Er is altijd een organisatie die bij jou past.

Leren en Inspireren

In de veranderende maatschappij is het belangrijk om bij te blijven. Om te zorgen dat je als vrijwilliger de juiste dingen doet en weet om aangehaakt te blijven. Wij verzorgen daarom diverse cursussen en workshops.

Voor organisaties

Maak een organisatiepagina aan op onze site. Deze pagina is jouw uithangbord in het Gooi. Vanuit hier vind je nieuwe vrijwilligers, deel je het verhaal van je organisatie, en bouw je een community van volgers op.


Graag denken we mee over vrijwilligersbeleid, een wervingscampagne of vergoedingen. Vragen staat vrij!


Neem contact op met Vrijwilligerscentrale Hilversum

Heleen van der Laan - Coördinator

[email protected]

06 - 82 29 73 57

ma, di, wo


Arlinde Plomp - Coördinator

Maatschappelijk Stage & MDT

[email protected]

06 - 82 99 38 64

ma, di


Susan Bakker - Coördinator

[email protected]

06 - 26 76 90 96

di, wo, do

Vind vrijwilligers

Onze vacaturebank is een belangrijke stap om vrijwilligers te vinden die jij nodig hebt. Het is heel makkelijk om zelf vacatures te plaatsen en te onderhouden.

Leren en Inspireren

Het is belangrijk om bij te blijven. Te sparren en te leren van en met andere organisaties. Onder de noemer Leren en Inspireren organiseren wij themabijeenkomsten en cursussen voor organisaties om de deskundigheid over vrijwilligerswerk up to date te houden.

Adviesgesprek

Nieuwe vrijwilligers werven, hoeveel onkostenvergoeding is mogelijk, vrijwilligersbeleid opstellen. Elke organisatie heeft wel een vraagstuk waar we over mee kunnen denken. Bel ons eens voor een adviesafspraak.

Een bericht van onze burgemeester

"Zonder vrijwilligers zou onze samenleving direct vastlopen.

Waar ik ook kom in Hilversum overal word ik begroet door vrijwilligers.

Bij het Museum, bij de Voedselbank, bij Viore, bij Pinetum, bij veel buurthuizen en speelplaatsen. Verzin het maar en je ziet vrijwilligers.

In alle hoeken en gaten: het is een feest van herkenning. Honderden, duizenden vrijwilligers lopen dagelijks hun benen uit het lijf om mensen – oud en jong – te helpen of het leven iets aantrekkelijker te maken.

In Kerkenlanden wordt een zeer succesvol project tegen eenzaamheid (met elektrische autootjes) helemaal gerund door vrijwilligers. Hulde.

Eén Vandaag wijdde er laatst een positief item aan. En terecht.

Vrijwilligerswerk is bovendien gezond voor je, blijkt uit onderzoek. Vrijwilligers maken de verbinding tussen alle verschillende werelden (bubbels) waarin wij tegenwoordig leven.

Leve de vrijwilliger."

 

Pieter Broertjes

Burgemeester Hilversum

Wij helpen je graag!

Het laatste nieuws van onze Facebook pagina

Klik op post om meer te lezen