Vrijwilligerscentrale Hilversum

Vrijwilligerswerk voor jou

Vrijwilligerswerk is er in vele soorten en maten voor mensen die zich om verschillende redenen willen inzetten. Er zit vast ook iets voor jou bij, neem zelf een kijkje om te zien wat je allemaal kunt doen.

Vind wat bij je pastHelpen in de moestuin van het verpleeghuis of als overblijfmoeder, bestuurslid zijn bij de turnvereniging of achter de kassa staan van de museumwinkel. Vrijwilligers zijn overal.
Vind een organisatieIn het Gooi zijn meer dan 400 organisaties actief die met vrijwilligers werken. De vrijwilligerscentrale ondersteunt hen bij het vinden en binden van vrijwilligers. Er is altijd een organisatie die bij jou past.
Leren en InspirerenIn de veranderende maatschappij is het belangrijk om bij te blijven. Om te zorgen dat je als vrijwilliger de juiste dingen doet en weet om aangehaakt te blijven. Wij verzorgen daarom diverse cursussen en workshops.

Voor organisaties

Maak een organisatiepagina aan op onze site. Deze pagina is jouw uithangbord in het Gooi. Vanuit hier vind je nieuwe vrijwilligers, deel je het verhaal van je organisatie, en bouw je een community van volgers op.


Graag denken we mee over vrijwilligersbeleid, een wervingscampagne of vergoedingen. Vragen staat vrij!

Vind vrijwilligersOnze vacaturebank is een belangrijke stap om vrijwilligers te vinden die jij nodig hebt. Het is heel makkelijk om zelf vacatures te plaatsen en te onderhouden.
Leren en InspirerenHet is belangrijk om bij te blijven. Te sparren en te leren van en met andere organisaties. Onder de noemer Leren en Inspireren organiseren wij themabijeenkomsten en cursussen voor organisaties om de deskundigheid over vrijwilligerswerk up to date te houden.
AdviesgesprekNieuwe vrijwilligers werven, hoeveel onkostenvergoeding is mogelijk, vrijwilligersbeleid opstellen. Elke organisatie heeft wel een vraagstuk waar we over mee kunnen denken. Bel ons eens voor een adviesafspraak.

Een bericht van onze burgemeester

"Zonder vrijwilligers zou onze samenleving direct vastlopen.

Waar ik ook kom in Hilversum overal word ik begroet door vrijwilligers.

Bij het Museum, bij de Voedselbank, bij Viore, bij Pinetum, bij veel buurthuizen en speelplaatsen. Verzin het maar en je ziet vrijwilligers.

In alle hoeken en gaten: het is een feest van herkenning. Honderden, duizenden vrijwilligers lopen dagelijks hun benen uit het lijf om mensen – oud en jong – te helpen of het leven iets aantrekkelijker te maken.

In Kerkenlanden wordt een zeer succesvol project tegen eenzaamheid (met elektrische autootjes) helemaal gerund door vrijwilligers. Hulde.

Eén Vandaag wijdde er laatst een positief item aan. En terecht.

Vrijwilligerswerk is bovendien gezond voor je, blijkt uit onderzoek. Vrijwilligers maken de verbinding tussen alle verschillende werelden (bubbels) waarin wij tegenwoordig leven.

Leve de vrijwilliger."

 

Pieter Broertjes

Burgemeester Hilversum

We helpen je graag

Het laatste nieuws van onze Facebook pagina

Klik op post om meer te lezen