Vrijwilligerscentrale Blaricum, Eemnes en Laren

Vrijwilligerswerk voor jou

Vrijwilligerswerk is er in vele soorten en maten voor mensen die zich om verschillende redenen willen inzetten. Er zit vast ook iets voor jou bij, neem zelf een kijkje om te zien wat je allemaal kunt doen.

Vind wat bij je pastHelpen in de moestuin van het verpleeghuis of als overblijfmoeder, bestuurslid zijn bij de turnvereniging of achter de kassa staan van de museumwinkel. Vrijwilligers zijn overal.
Vind een organisatieIn het Gooi zijn meer dan 400 organisaties actief die met vrijwilligers werken. De vrijwilligerscentrale ondersteunt hen bij het vinden en binden van vrijwilligers. Er is altijd een organisatie die bij jou past.
Leren en InspirerenIn de veranderende maatschappij is het belangrijk om bij te blijven. Om te zorgen dat je als vrijwilliger de juiste dingen doet en weet om aangehaakt te blijven. Wij verzorgen daarom diverse cursussen en workshops.

Voor organisaties

Maak een organisatiepagina aan op onze site. Deze pagina is jouw uithangbord in het Gooi. Vanuit hier vind je nieuwe vrijwilligers, deel je het verhaal van je organisatie, en bouw je een community van volgers op.


Graag denken we mee over vrijwilligersbeleid, een wervingscampagne of vergoedingen. Vragen staat vrij!

Vind vrijwilligersOnze vacaturebank is een belangrijke stap om vrijwilligers te vinden die jij nodig hebt. Het is heel makkelijk om zelf vacatures te plaatsen en te onderhouden.
Leren en InspirerenHet is belangrijk om bij te blijven. Te sparren en te leren van en met andere organisaties. Onder de noemer Leren en Inspireren organiseren wij themabijeenkomsten en cursussen voor organisaties om de deskundigheid over vrijwilligerswerk up to date te houden.
AdviesgesprekNieuwe vrijwilligers werven, hoeveel onkostenvergoeding is mogelijk, vrijwilligersbeleid opstellen. Elke organisatie heeft wel een vraagstuk waar we over mee kunnen denken. Bel ons eens voor een adviesafspraak.

Een bericht van de wethouder uit Blaricum

“Vrijwilligerswerk maakt gelukkig! Gelukkig worden is een onderwerp dat veel mensen bezighoudt. Vele boeken zijn én worden hierover geschreven, en het aanbod van cursussen om het geluk te vinden is talrijk. Wat inmiddels wel duidelijk is, is dat je geluk niet kunt kopen.


Wanneer ben je nou gelukkig? En waar word je gelukkig van? Het helpen van de ander, aandacht hebben voor je medemens; dát kan je gelukkig maken. Probeert u het eens? In Blaricum zijn vele mensen actief als vrijwilliger en de vraag naar de vrijwilligers blijft. Vrijwilliger kun je zijn bij sportverenigingen, kerken, evenementen of als hulpouder op school.”


Gerard Knoop, wethouder Blaricum

Een bericht van de wethouder uit Eemnes“Wat zijn wij trots op alle vrijwilligers in Eemnes! Zij maken onze mooie gemeente een heerlijke woonplaats voor iedereen. Of het nu gaat om vrijwilligers in het Huis van Eemnes, bij de bibliotheek, de verenigingen, evenementen, Goede Buren, Taalmaatjes, Schuldhulpmaatjes of de vrijwilligers die maaltijden langsbrengen bij onze senioren: zonder onze vrijwilligers was Eemnes niet zo’n fijne woonplaats als het nu is.


En als ik vrijwilligers spreek of een handje mee kom helpen, merk ik altijd dat het vrijwilligerswerk ook veel plezier met zich meebrengt. Soms is het best zwaar of komt het je even niet uit, maar het geeft voldoening!


Heb jij ook zin om Eemnes een beetje mooier te maken? Meld je dan aan als vrijwilliger! Er is vast ook iets passends bij voor jou.”


Wilma A. de Boer-Leijsma, wethouder Eemnes

Een bericht van de wethouder uit Laren

“Wat zijn wij zonder vrijwilligers? Zielepoten, want zonder hen zijn we onthand , ontzield. Vrijwilligers zijn onze tentakels, voelsprieten in de samenleving, onze inspirators, bruggenbouwers. Vrijwilligers lullen niet, maar poetsen. Zo zijn de vrijwilligers die ik heb ontmoet. Hun hart staat open en dat maakt dat anderen worden uitgenodigd hun ziel bloot te leggen. Daarom moeten wij als wethouders soms namens hen spreken. Ze maken me nederig door hun bescheidenheid. Ik ben trots op hen. Word vrijwilliger want jouw belangenloze toewijding is voor onze gemeenschap onmisbaar. Het is vitamine L in optima forma.”


Karin van Hunnik, wethouder Laren

Het laatste nieuws van onze Facebook pagina

Klik op een post om meer te lezen