Vrijwilligerscentrale Blaricum, Eemnes en Laren

Vrijwilligerswerk voor jou

Vrijwilligerswerk is er in vele soorten en maten voor mensen die zich om verschillende redenen willen inzetten. Er zit vast ook iets voor jou bij, neem zelf een kijkje om te zien wat je allemaal kunt doen.

Vind wat bij je pastHelpen in de moestuin van het verpleeghuis of als overblijfmoeder, bestuurslid zijn bij de turnvereniging of achter de kassa staan van de museumwinkel. Vrijwilligers zijn overal.
Vind een organisatieIn het Gooi zijn meer dan 400 organisaties actief die met vrijwilligers werken. De vrijwilligerscentrale ondersteunt hen bij het vinden en binden van vrijwilligers. Er is altijd een organisatie die bij jou past.
Leren en InspirerenIn de veranderende maatschappij is het belangrijk om bij te blijven. Om te zorgen dat je als vrijwilliger de juiste dingen doet en weet om aangehaakt te blijven. Wij verzorgen daarom diverse cursussen en workshops.

Voor organisaties

Maak een organisatiepagina aan op onze site. Deze pagina is jouw uithangbord in het Gooi. Vanuit hier vind je nieuwe vrijwilligers, deel je het verhaal van je organisatie, en bouw je een community van volgers op.


Graag denken we mee over vrijwilligersbeleid, een wervingscampagne of vergoedingen. Vragen staat vrij!

Vind vrijwilligersOnze vacaturebank is een belangrijke stap om vrijwilligers te vinden die jij nodig hebt. Het is heel makkelijk om zelf vacatures te plaatsen en te onderhouden.
Leren en InspirerenHet is belangrijk om bij te blijven. Te sparren en te leren van en met andere organisaties. Onder de noemer Leren en Inspireren organiseren wij themabijeenkomsten en cursussen voor organisaties om de deskundigheid over vrijwilligerswerk up to date te houden.
AdviesgesprekNieuwe vrijwilligers werven, hoeveel onkostenvergoeding is mogelijk, vrijwilligersbeleid opstellen. Elke organisatie heeft wel een vraagstuk waar we over mee kunnen denken. Bel ons eens voor een adviesafspraak.

Een bericht van de wethouder uit Blaricum

Vrijwilligerswerk maakt gelukkig. Gelukkig worden is een onderwerp dat veel mensen bezig houdt. Vele boeken zijn én worden hierover geschreven, en het aanbod van cursussen om het geluk te vinden is talrijk. Wat inmiddels wel duidelijk is dat je geluk niet kunt kopen.


Wanneer ben je nou gelukkig? En waar wordt je gelukkig van? Het helpen van de ander, aandacht hebben voor je medemens; dát kan je gelukkig maken. Probeert u het eens? In Blaricum zijn vele mensen actief als vrijwilliger en de vraag naar de vrijwilligers blijft. Vrijwilliger kun je zijn bij sportverenigingen, kerken, bij evenementen of als hulpouder op school.”


Gerard Knoop, wethouder Blaricum

Een bericht van de wethouder uit Eemnes

“Vrijwilligers zijn de ruggengraat van de gemeenschap. Zij zorgen ervoor dat in Eemnes vele activiteiten kunnen plaatsvinden voor iedereen. Met hun inzet, bij de sportvereniging, als taalmaatje of nog zoveel meer, versterken zij onze gemeenschap en dat brengt ons allen dichter bij elkaar. Daardoor kan iedereen meedoen en deel uitmaken van Eemnes.”


Sven Lankreijer, wethouder Eemnes

Een bericht van de wethouder uit Laren

“Wat zijn wij zonder vrijwilligers? Zielepoten, want zonder hen zijn we onthand , ontzield. Vrijwilligers zijn onze tentakels, voelsprieten in de samenleving, onze inspirators, bruggenbouwers. Vrijwilligers lullen niet, maar poetsen. Zo zijn de vrijwilligers die ik heb ontmoet. Hun hart staat open en dat maakt dat anderen worden uitgenodigd hun ziel bloot te leggen. Daarom moeten wij als wethouders soms namens hen spreken. Ze maken me nederig door hun bescheidenheid. Ik ben trots op hen. Word vrijwilliger want jouw belangenloze toewijding is voor onze gemeenschap onmisbaar. Het is vitamine L in optima forma.”


Karin van Hunnik, wethouder Laren

We helpen je graag

Het laatste nieuws van onze Facebook pagina

Klik op een post om meer te lezen