Ik zoek een maatje in Hilversum

In Hilversum zijn de volgende maatjesorganisaties actief:


Versa Welzijn


Vrijwillige Thuis Hulp

Woont u zelfstandig maar kunt u niet terugvallen op iemand uit uw omgeving? Versa Welzijn VTH helpt u bij het zoeken van een maatje voor praktische klusjes of gezellig contact.

Neem contact op met de VTH, 10.00 -13.00 uur van tel. 035-6250000 of mail naar [email protected]


Thuisadministratie

Vindt u het moeilijk om uw administratie bij te houden? Het invullen van formulieren lastig? Of mist u sinds kort uw partner die altijd de administratie verzorgde? Een vrijwilliger van Thuisadministratie kan u helpen.

Neem contact op met Anja Wessels tel. (035) 623 11 00 of via Weg en Wijzer of mail naar

in[email protected]


Maatjesproject Stichting Gooi- en Vechtstreek

De stichting koppelt de hulpvragers aan vrijwilligers, die allerlei activiteiten met ze gaan ondernemen. Dat kunnen gezellige activiteiten zijn – zoals samen koffie drinken, naar de film, etc. Maar ook kan het vrijwilligerswerk zijn, of samen moeilijke formulieren invullen of instanties bezoeken. Er zijn ook maatjes die eenmaal per week iemand bellen omdat zij nog geen activiteiten buiten de deur durven te ondernemen.

Neem contact op met ...


De Zonnebloem

Bent u fysiek beperkt, en wilt graag meer contact met anderen? De Zonnebloem verwelkomt u graag als deelnemer. Regelmatige bezoekjes en gezellige uitjes dragen er toe bij dat u “onder de mensen” blijft.

Hilversum-Zuid: Dirk Loenen 035-6246884

Hilversum-Noord: Nora Dankers 6-46268910


Vier het Leven

Stichting Vier het Leven organiseert culturele activiteiten voor ouderen waarbij alles is geregeld om zorgeloos te genieten. Onze vrijwilligers halen de ouderen (65+) thuis op en samen gaan zij gezellig naar een theatervoorstelling, de film, een concert of naar een museum.


Vluchtelingenwerk

Vluchtelingen die in de gemeente Hilversum komen wonen, worden begeleid door VluchtelingenWerk West en Midden-Nederland. Onze vrijwilligers bieden begeleiding bij de asielprocedure, huisvesting, integratie, taal en werk. Ook geven zij voorlichting over en met vluchtelingen.


Humanitas

Humanitas is er voor mensen die het even niet in hun eentje redden. 

In het Gooi bieden wij Vriendschappelijk Huisbezoek, Thuisadministratie en een Lotgenotengroep bij Rouw.Een goed gesprek, een luisterend oor of de Nederlandse taal leren?

De Luisterlijn

De Luisterlijn is dag en nacht bereikbaar voor een vertrouwelijk gesprek. 0900-0767.


De Zilverlijn

De Zilverlijn is de beldienst van het Ouderenfonds voor als u behoefte heeft aan een praatje of een goed gesprek.

088 344 2000.


Kletsmaatjes

Met Kletsmaatjes lanceert Stichting Het Begint met Taal een nieuwe, online vorm van taalcoaching. Eén of meerdere keren per week hebben de vrijwilliger en nieuwkomer contact met elkaar via online tools, zoals Whatsapp of Skype. Samen oefenen ze de Nederlandse taal en delen ze wat hen bezighoudt. Dat is goed voor de taalontwikkeling, het zelfvertrouwen en netwerk van nieuwkomers én vrijwilligers.