Skip Sidebar

Over ons

Per 1 juni 2012 is de Boodschappen PlusBus gaan rijden in Bussum en Naarden. De BoodschappenPlusBus is een dienst voor kwetsbare ouderen in Bussum en Naarden. Versa Welzijn en het Nationaal ...

OuderenWelzijn
Goede gezondheid en welzijn
Deel

Over BoodschappenPlusBus Naarden/Bussum

Per 1 juni 2012 is de Boodschappen PlusBus gaan rijden in Bussum en Naarden. De BoodschappenPlusBus is een dienst voor kwetsbare ouderen in Bussum en Naarden. Versa Welzijn en het Nationaal Ouderenfonds zijn de initiatiefnemers van deze bus.
De BoodschappenPlusBus organiseert activiteiten voor ouderen in groepsverband onder begeleiding van vrijwilligers. De BoodschappenPlusBus biedt begeleiding bij het doen van boodschappen, het bezoeken van medische voorzieningen, banken en postkantoren, theaters, musea en zelfgeorganiseerde activiteiten. Ouderen betalen een kleine vergoeding voor deelname. De BoodschappenPlusBus is een begeleidingsdienst, en géén vervoersdienst. De BoodschappenPlusBus is de dienst voor buiten het huis, wat de Thuiszorg is voor binnen het huis.
De BoodschappenPlusBus beoogt dat ouderen die sociale contacten wensen of activiteiten willen ondernemen, elke dag bij haar terecht kunnen. De belangrijkste doelstelling van de BoodschappenPlusBus is het voorkomen en tegengaan van eenzaamheid en het bevorderen van sociale contacten tussen ouderen. Door de BoodschappenPlusBus kunnen ouderen langer zelfstandig blijven wonen en worden opnamen in zorginstellingen uitgesteld of zelfs voorkomen.

Activiteiten

Als vrijwilliger bij de BoodschappenPlusBus kunt u werken als chauffeur, begeleider of als lid van het managementteam.