Skip Sidebar

Over ons

Per 1 juni 2012 is de PlusBus gaan rijden in Bussum en Naarden. En vanaf 2022 ook in Muiderberg. De PlusBus is een dienst voor kwetsbare ouderen in Bussum, Naarden en Muiderberg. Versa Welzijn en het ...

OuderenWelzijn
Goede gezondheid en welzijn
Deel

Over PlusBus Naarden/Bussum

Per 1 juni 2012 is de PlusBus gaan rijden in Bussum en Naarden. En vanaf 2022 ook in Muiderberg. De PlusBus is een dienst voor kwetsbare ouderen in Bussum, Naarden en Muiderberg. Versa Welzijn en het Nationaal Ouderenfonds zijn de initiatiefnemers van deze bus.
De PlusBus organiseert activiteiten voor ouderen in groepsverband onder begeleiding van vrijwilligers. De PlusBus biedt begeleiding bij het doen van boodschappen, het bezoeken van medische voorzieningen, banken en postkantoren, theaters, musea en zelfgeorganiseerde activiteiten. Ouderen betalen een kleine vergoeding voor deelname. De PlusBus is een begeleidingsdienst, en géén vervoersdienst. De PlusBus is de dienst voor buiten het huis, wat de Thuiszorg is voor binnen het huis.
De PlusBus beoogt dat ouderen die sociale contacten wensen of activiteiten willen ondernemen, elke dag bij haar terecht kunnen. De belangrijkste doelstelling van de PlusBus is het voorkomen en tegengaan van eenzaamheid en het bevorderen van sociale contacten tussen ouderen. Door de PlusBus kunnen ouderen langer zelfstandig blijven wonen en worden opnamen in zorginstellingen uitgesteld of zelfs voorkomen.

Activiteiten

Als vrijwilliger bij de PlusBus kunt u werken als chauffeur, begeleider of als lid van het managementteam.