Over Fietsersbond afdeling Hilversum

We zijn een klein team, bezig met de fietspaden in Hilversum beter te krijgen. Meer fietspaden, in een netwerk, comfortabeler, veiliger, en meer parkeergelegenheden op belangrijke plaatsen.
De gemeente is degene die alles beslist en uitvoert. Die is bezig met veel plannen en projecten.
Wij maken gebruik van de gewone democratische middelen. Veel bespreken met projecten, stukken van de gemeente lezen of naar een informatie-avond gaan. Soms spreken we in in de raad, of overleggen we met raadsleden. Regelmatig melden hierover wat op social media, in onze nieuwsbrief, of hebben we een stand bij een belangrijke plek of relevant evenement.
Soms denken we na of nog meer acties willen doen. Verlichtingsactie? Tellen van fietsers, meten van fietspaden, interviews met fietsers? Lessen op scholen? We komen eigenlijk handen en voeten tekort.

Onze principes: We doen alles wat goed voor de fietsers is, in een goede werkrelatie met de gemeente. We zijn hierbij a-politiek, want fietsen is niet links, midden of extreem. Fietsen is gewoon, gezond, leuk en gelukmakend en dat gunnen we zoveel mogelijk Hilversummers.

Onlangs toegevoegde vacatures

Sep6
VerlichtingsVerleider Fiets
Event · 6 sep, 12:00 - 13:00
Hilversum
VerlichtingsVerleider Fiets
Verlichtingsactie (organiseren?) uitvoeren.Geplaatst door Fietsersbond afdeling Hilversum

Foto's