Over Rode Kruis District Gooi en Vechtstreek (B)

Het verminderen van de gevolgen van noodsituaties, het versterken van zelfredzaamheid en het vergroten van respect en hulpbereidheid dát is waar het Nederlandse Rode Kruis (NRK) voor staat. Het NRK verleent in Nederland samen met meer dan dertigduizend vrijwilligers Noodhulp, Evenementenhulp en Eerste Hulp (onderwijs). Ook internationaal levert het NRK een actieve bijdrage na rampen en conflicten. Dit doen wij in de vorm van het sturen van specialisten, goederen of geld.
We werken vanuit zeven grondbeginselen: menslievendheid; onpartijdigheid; neutraliteit; onafhankelijkheid; vrijwilligheid; eenheid; algemeenheid.

Activiteiten
Op lokaal niveau organiseren wij diverse activiteiten. Wij bieden hulp in noodsituaties, geven voorlichting en helpen mensen om zichzelf te kunnen redden en bieden ook allerlei recreatieve activiteiten aan mensen die een beperkt sociaal netwerk hebben. Daarnaast verzorgen wij EHBO-cursussen en
bieden wij ondersteuning bij evenementen op het gebied van EHBO.

Onlangs toegevoegde vacatures

Coordinator AED/Reanimatie Rode Kruis Gooise Meren
Structureel werk · 4–8 uur/week
Bussum
Coordinator AED/Reanimatie Rode Kruis Gooise Meren
De coordinator gaat in samenwerking met de gemeente het AED-netwerk in kaart brengen en verhogen. Daarnaast aanbieden van reanimatiecursussen voor inwoners.Geplaatst door Rode Kruis District Gooi en Vechtstreek (B)

Foto's