Over Scouting Zuiderkruis

Onze Scoutinggroep biedt iedereen, van jong tot oud, de mogelijkheid om zich als individu en als groep te ontspannen en te ontwikkelen aan de hand van het scoutingspel op het land (Bevers en Welpen) en op het water (Zeeverkenners en Wilde Vaart). De Zuiderkruisgroep is een dynamische en toegankelijke vereniging met als doel kinderen een leuke tijd te laten beleven en iets leerzaams mee te geven!

Onze lijfspreuk Sola Virtus Invicta (deugdelijkheid is onoverwinnelijk) is dan ook veelzeggend. Deze lijfspreuk stamt uit de Romeinse tijd. Deudelijkheid is slechts een deel van de echte vertaling. Het woord Virtu (deugdelijkheid) moet je niet letterlijk zien. Het wordt namelijk ook vertaald als de kwaliteit van mannelijke (Vir) eigenschappen zoals de Romeinen die zagen: moed, lef, kracht en macht.

Tegenwoordig gieten we deze lijfspreuk in een wat moderner jasje. Bij het ouder worden krijgen de leden een toenemende mate van verantwoordelijkheid en wordt van hen een grotere inbreng verwacht. Zo kunnen kinderen zich van jong tot oud blijven ontwikkelen in een uitdagende omgeving.

Activiteiten
naast de wekelijkse opkomsten op zaterdag, organiseren wij; nieuwjaarsinstuif, boerenkoolmaaltijd, Challenge, hulp bij de 4 mei, herdenkingen te Hilversum, groepsdag, incl. het overvaren en de uitreiking van diverse onderscheidingen, zeilschool, zomerkampen, diverse weekendkampen
groepszwemmen, regioactiviteiten, Jantje Betoncollecte, speculaaspoppenaktie, Sinterklaasviering, kerstinstuif

Foto's