Post | februari 2023 | Organisatie in beeld | 2 min lezen

King Arthur Groep ondersteunt jonge mensen met dementie in het Huis van Eemnes: help jij mee?

Vrijwilligerswerk dementie jongeren

Jong en dementie

In Nederland hebben naar schatting 15.000 mensen jonger dan 65 jaar dementie. Wanneer iemand op jonge leeftijd dementie krijgt, is het verliesproces ingrijpend. Jonge mensen spelen vaak een actieve rol in de maatschappij. Men wil bezigheden, rollen en verantwoordelijkheden niet verliezen.

Actief bezig zijn en lotgenoten ontmoeten biedt dan een uitkomst: en dat kan in Eemnes!


Veelzijdig activiteiten programma op woensdag

Op woensdag ontmoet de groep mensen met dementie op jonge leeftijd (55-70 jaar) elkaar in het Huis van Eemnes.

Gestart wordt met een heerlijke kop koffie waarna er gewandeld wordt naar Compound om te sporten. Wat direct opvalt? De hechte onderlinge band en het plezier in de groep.

Na de lunch volgt een heerlijke wandeling in het bos. Een veelzijdig en overzichtelijk dagprogramma. Begeleider Jan Baars vertelt “Beweging helpt mensen met dementie te herontdekken dat ze nog zoveel dingen wél kunnen. Sport en spel verbindt wat het leggen van contact eenvoudiger maakt”. Geregeld ontstaan er dan ook mooie gesprekken tussen de deelnemers onderling, waarbij de deelnemers steun vinden bij elkaar en elkaar zo ondersteunen in het proces.


Vrijwilliger

Ben je zelf sportief, ga je graag naar buiten en lijkt het je bovenal mooi om deze groep te leren kennen? En kan jij je op woensdag een paar uur, een dagdeel of langer inzetten? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Vanuit de King Arthur Group word je deskundig begeleid door Bettina en haar ervaren collega’s die iedere woensdag aanwezig zijn.

Als vrijwilliger draag je direct bij aan de kwaliteit van de activiteiten. Je ondersteunt de groep en de begeleiders zodat iedereen alle ruimte en tijd krijgt om bijvoorbeeld een indringend gesprek te voeren. Zelf ben je lekker in beweging, je doet nieuwe contacten op en wist je dat het doen van vrijwilligerswerk gelukkig maakt?


Vrijwilligerscentrale

Ben je benieuwd of vrijwilligerswerk bij jou past? Of heb je vragen over het werken als vrijwilligers bij de King Arthur Groep? Kijk op: www.vcbel.nl of neem contact op met Juliette Coördinator Vrijwilligerscentrale: [email protected] of +31 6 82 31 10 97.

Deel blogpost