Post | september 2021 | Nieuws | 2 min lezen

Versa Vrijwilligerscentrale lanceert Vice Versa

Corporate volunteering, medewerkersvrijwilligerswerk

Vice Versa stelt medewerkers van bedrijven in de regio in de gelegenheid iets extra’s voor de maatschappij te betekenen door onder werktijd vrijwilligerswerk te doen. Medewerkers kunnen zich, eenmalig of terugkerend, inzetten bij een maatschappelijke organisatie namens het bedrijf waar zij werkzaam zijn.


Vanaf september 2021 is het mogelijk om met je bedrijf, je team of je collega’s vrijwilligerswerk te gaan doen via Versa Vrijwilligerscentrale vertelt Suzanne Wierenga Coördinator Versa Vrijwilligerscentrale. ‘Veel maatschappelijke organisaties komen menskracht, expertise en middelen te kort om elke dag de wereld te verbeteren, terwijl er genoeg mensen zijn die met liefde een bijdrage zouden willen leveren. Ik en mijn collega’s van Versa Vrijwilligerscentrale kennen vrijwel elke maatschappelijke organisatie in de omgeving. Wij werven namelijk doorlopend nieuwe vrijwilligers voor hen. We zien het dan ook als een uitdaging om een nieuwe doelgroep vrijwilligers te bereiken; de bedrijfsvrijwilligers’. Organisaties kunnen deze extra vrijwilligers heel goed gebruiken. En voor de medewerkers biedt het een uniek kijkje in de keuken van een organisatie waar ze anders wellicht nooit mee in contact zouden komen. Win-win dus voor beide partijen.


Vrijwilligerswerk onder werktijd, ook wel bekend als ‘corporate volunteering’, houdt exact dat in wat het zegt; Medewerkers zetten zich, eenmalig of terugkerend, in bij een maatschappelijke organisatie namens het bedrijf waar zij werkzaam zijn. Zo kun je bijvoorbeeld met je collega's je handen uit de mouwen steken door aan de slag te gaan in de tuin van een ziekenhuis, bij een kinderboerderij, speeltuin of museum. Dit gaat dan vaak om klussen als snoeien, nieuwe struiken aanplanten, een hek repareren of een bankje schilderen. Misschien ga je liever als team een dagje op stap en neem je bewoners van een zorgcentrum of mensen met een verstandelijke beperking mee? Breng een bezoek aan een dierentuin of museum, maak een stadswandeling en ga daarna gezellig iets drinken met elkaar op een terrasje.


Waarom zou je jouw medewerkers onder werktijd de gelegenheid geven om vrijwilligerswerk te doen?

Je wilt…

… een goede buur zijn

… een aantrekkelijk werkgever zijn

… zinvolle invulling aan je MVO/CSR-beleid geven

… toegang tot breed netwerk krijgen

… positieve media-aandacht krijgen

… het bedrijfsimago en -reputatie versterken


Medewerkers doen graag vrijwilligerswerk onder werktijd want zij…

… zijn trots op hun werkgever en vertellen het door

… raken geïnspireerd en krijgen energie

… ervaren zingeving en voldoening door van betekenis te zijn voor anderen

… ontmoeten nieuwe (inspirerende) mensen, leren collega’s beter kennen

… ontwikkelen competenties, leiderschapsvaardigheden en vergroten hun horizon

… krijgen meer begrip voor sociale thema’s en voor mensen die het moeilijk hebben

… ontmoeten mensen die ze veelal in het dagelijkse leven niet tegenkomen

… vinden het leuk om te doen (fun)

 

Wil je met je bedrijf, medewerkers of collega’s aan de slag? Neem dan contact op met Suzanne Wierenga (06 - 82 60 59 87) of Pietje Vlot (06-15 87 56 92) of kijk op www.versavrijwilligerscentrale.nl/viceversa

Deel blogpost