Post | december 2022 | Organisatie in beeld | 1 min lezen

Wintersoep - het initiatief waar je warm van wordt!

Coördinatoren Marjo Overbeeke (links) en Miek van der Staak (rechts)

De Vrijwilligerscentrale presenteert:


Ruim 200 liter soep, 20 vrijwilligers en een hoop vrijgevigheid. Dat zijn iedere twee weken de ingrediënten die nodig zijn om het Eemnesser initiatief ‘Wintersoep’ tot een succes te maken.


Het maatschappelijk initiatief ontstond in de coronaperiode met het uitdelen van taart. Toen het kouder werd ontstond het idee voor soep: Wintersoep. Van november tot april krijgen minimaal 60 huishoudens die dat goed kunnen gebruiken iedere 2 weken vers bereide soep. Waar nodig ondersteund door Plus Eemnes en Versa Welzijn. Zo zetten de vrijwilligers zich blijvend in om eenzaamheid tegen te gaan in Eemnes. Ontmoeten en verbinden staat centraal. “Dat er iemand écht even aan je gedacht heeft, dat doet goed” zegt Marjo. Samen met Miek coördinator van het initiatief.


De motieven om mee te helpen lopen uiteen. Er is inmiddels een ruime pool van vrijwilligers. “Zo kan je zelf aangeven wanneer je mee kan helpen, dat werkt erg prettig” zegt een van de bezorgers. Een ander is net in Eemnes komen wonen en wil graag wat voor een ander doen. “Een mooie bijkomstigheid is dat ik zo ook de omgeving en de mensen leer kennen.”


In het nieuwe jaar meer bewegen of vaker een frisse neus halen? Wat je motieven ook zijn, er is altijd vrijwilligerswerk dat bij jouw goede voornemens past.


Kijk dan in onze vacaturebank!

Deel blogpost