Ik wil aan de slag als maatje

Ben je het thuiswerken of thuiszitten zat? Wil je iets betekenen voor een ander of je talenten inzetten? Dan is maatje zijn echt iets voor jou!


Juist nu hebben veel mensen behoefte aan persoonlijk contact. Je kunt bijvoorbeeld een boodschapje doen voor die oudere buurvrouw een paar straten verderop. Of lees voor aan de kinderen van een Syrisch gezin zodat je hen helpt met het leren van de Nederlandse taal. Soms kun je al iets betekenen door alleen maar naar iemands verhaal te luisteren of samen een wandeling te maken. Liever praktisch aan de slag? Help dan iemand met het op orde brengen van de administratie, het snoeien van de tuin of het doen van een simpel klusje.


Wil je eenmalig iets betekenen of juist voor een langere periode? Fysiek of liever online? Het kan allemaal! Uiteraard wordt er rekening gehouden met de coronamaatregelen. 


Voor een overzicht van de verschillende soorten maatjes die gezocht worden kijk je hieronder.

Je kunt ook direct naar de vacaturebank gaan en de zoekterm 'maatje' invullen. Klik dan hier

Taal en onderwijs

>> Taal & Onderwijs

Lijkt het je leuk de Nederlandse taal te oefenen met nieuwkomers of huiswerkbegeleiding te geven aan kinderen. Voor te lezen aan kinderen wiens ouders niet goed Nederlands spreken? Kijk dan hier voor vrijwilligersvacatures op het gebied van taal en onderwijs.

Taal en onderwijs

Gezelligheid

>> Gezelligheid & Luisterend oor

Wil je graag iets betekenen voor een ander? Samen leuke dingen doen zoals het maken van een wandeling of het delen van een gezamenlijke hobby? Kun je goed naar het verhaal van een ander luisteren? Dan vind je hier een aantal leuke vrijwilligersvacatures. Het gaat vaak om mensen die weinig sociale contacten hebben. Ook vind je hier vacatures om op afstand voor iemand iets te kunnen betekenen, telefonisch of online.

Gezelligheid en Luisterend oor

Op weg helpen & coaching

>> Op weg helpen & coaching

Wil je mensen wegwijs maken in de samenleving? Mensen helpen om bepaalde stappen te zetten en hun doel te bereiken? Kijk dan hier.

Op weg helpen & coaching

Praktische hulp

>> Praktische hulp geven 

Wil je graag praktisch bezig zijn? Af en toe eens iets doen? Bijvoorbeeld boodschappen doen of iemand naar het ziekenhuis brengen? Helpen bij het op orde brengen van de administratie of de tuin opknappen? Hier vind je een overzicht.

Praktische hulp geven

Sport en beweging

>> Sport & Beweging

Hou je van lekker buiten zijn en bewegen? Combineer dit met vrijwilligerswerk. Ga samen wandelen of sporten.

Sport en beweging