Post | januari 2023 | Organisatie in beeld | 1 min lezen

Samen Oplopen nu ook in de BEL-gemeenten

Samen oplopen nu ook in Blaricum, Eemnes en Laren


Samen Oplopen geeft brede steun aan gezinnen en jongeren. Vrijwilligers die hun leven in balans hebben worden gekoppeld aan gezinnen die wat hulp kunnen gebruiken. Steeds vaker wordt verwacht dat er voor hulp een beroep gedaan kan worden op familie, vrienden en buren. Helaas komt het regelmatig voor dat een gezin géén mensen om zich heen heeft die ze om raad kunnen vragen. Samen Oplopen helpt deze gezinnen: zij die hulp kunnen gebruiken worden gekoppeld aan een vrijwilliger die graag deelt vanuit eigen ervaringen.


Vrijwilliger

Met behulp van een vrijwilliger die letterlijk een periode samen met het gezin meeloopt worden de omstandigheden waarin een gezin leeft verbeterd. De vrijwilliger ondersteunt op een vriendschappelijke manier. Wat centraal staat is het goed luisteren naar wat het gezin wenst en nodig heeft. Het is voor gezinnen vaak al genoeg als een buurtgenoot ‘gewoon’ bij hen over de vloer komt en ervaringen deelt. Door die aanwezigheid daalt de stress en druk die het gezin ervaart en ontstaat er meer ruimte en tijd voor de kinderen. Zo wordt regelmatig voorkomen dat professionele zorg nodig is. Als vrijwilliger start je met een training en word je begeleid door een professioneel hulpverlener. Ook is er ruimte voor interventie met andere vrijwilligers.


Vrijwilligerscentrale

Wil je meer weten of ben je benieuwd of Samen Oplopen bij jou past? Kijk op: www.vcbel.nl of neem contact op met Juliette Coördinator Vrijwilligerscentrale: [email protected] of +31 6 82 31 10 97.

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

Vrijwilligerswerk bij Stichting Nusantara Zorg in Bussum iedere dag anders!

| Organisatie in beeld
Het woonzorgcentrum van Nusantara in Bussum biedt langdurige cultuur sensitieve zorg. Voor mensen uit het ...
Lees meer

‘Samen uit, samen genieten, samen thuis’

| Organisatie in beeld
Stichting Vier het Leven begeleidt ouderen naar culturele uitjes om samen te genieten van een avond of middag ...
Lees meer