Post | september 2021 | Kennisbank voor Organisaties | 1 min lezen

Vertrouwenspersoon en Goed Geregeld

NOV-gecertificeerde vertrouwenspersoon

Wist je dat bij de Vrijwilligerscentrale een vertrouwenspersoon is die voor jou klaar staat? Een collega die gecertificeerd is bij het NOV speciaal voor delicate situaties en waar je terecht kunt.


NOV-keurmerk Vrijwillige Inzet: Goed Geregeld

Als maatschappelijke organisatie wil je het vrijwilligerswerk goed organiseren en kwaliteit leveren. Logisch, want een organisatie die het vrijwilligerswerk goed organiseert, heeft vaak tevreden vrijwilligers. Tevreden vrijwilligers vormen weer de basis voor eventuele uitbreiding en vernieuwing van het vrijwilligersbestand en voor continuering van uw activiteiten.


Inzicht krijgen in het vrijwilligersbeleid

Met de Zelfevaluatie Vrijwillige Inzet: Goed Geregeld! kun je de kwaliteit van het vrijwilligerswerk binnen uw organisatie in kaart brengen. De zelfevaluatie is een resultaatgerichte vragenlijst en is ontwikkeld door het NOV (Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk). De vragenlijst helpt je organisatie om alle aspecten van het vrijwilligersbeleid te analyseren, om verbeterpunten te ontdekken en om de kwaliteit te verbeteren.

Deze vragenlijst vul je samen met een aantal andere leden van uw organisatie elk afzonderlijk in. Zo krijgt u een goed beeld over de vrijwillige inzet vanuit diverse invalshoeken zoals de vrijwilligers, coördinator(en), manager(s)/bestuur.

Als vrijwilligerscoördinator of bestuurslid kun je de zelfevaluatie ook zelfstandig invullen om voor uzelf inzicht te krijgen in hoe het vrijwilligerswerk er voor staat. U vindt hierdoor eenvoudig en snel aandachtspunten voor uw eigen werkzaamheden of juist de bevestiging dat u goed bezig bent!

Deel blogpost