2 mannen die arm en arm lopen op de kinderboerderij

Alles dat je aandacht geeft groeit

In de lente staat alles in het teken van groeien en bloeien. Het echte lentegevoel voor ons? Een mens of organisatie helpen groeien! Een ander in het zonnetje zetten. Of buiten de handen uit de mouwen steken. Vrijwillige inzet zorgt voor groei bij een ander, een maatschappelijk doel en jezelf. Daarom vieren wij de lente met de campagne 'Alles dat je aandacht geeft groeit'. Doe ook mee! Vind leuk vrijwilligerswerk bij jou in de buurt. En kom je naar het spreekuur? Dan krijg je een theebloem cadeau! Als organisatie meedoen? Klik dan hier.

Kom naar het spreekuur en krijg een theebloem cadeau

De Versa Vrijwilligerscentrale viert de lente samen met jou. Kom naar het spreekuur van één van onze adviseurs vrijwillige inzet en krijg, zolang de campagne loopt (7 mei tot 20 juni 2024), een theebloem cadeau. Waar is het spreekuur voor bedoeld? Tijdens het spreekuur kijkt een adviseur vrijwillige inzet samen met jou naar wat voor type vrijwillige inzet bij jou zou passen en wat de mogelijkheden zijn. Ook als je andere vragen hebt met betrekking tot vrijwillige inzet ben je van harte welkom. Kom naar een spreekuur bij jou in de buurt: Hilversum, Gooise Meren, BEL, Weesp.

B(l)oeiende verhalen over vrijwillige inzet en groei

Het verhaal van Danielle van der Straten

"Groei heeft dus een bijzondere betekenis binnen het hospice. Het gaat vooral over het vergroten van iemands welzijn. Ik vind het mooi dat ik daar aan bij kan dragen. Er voor een ander zijn, dat is mijn drijfveer en het laat mij groeien als persoon” 

Een hek dat geschilderd wordt

Het verhaal van Casper Blok

“Ik vind het belangrijk om mensen die het wat minder hebben te helpen. Door mij in te zetten als vrijwilliger kan ik een ander ondersteunen. Mensen vinden het fijn dat ik hen help.”

Anneke Bijleveld

Het verhaal van Anneke Bijleveld

“Handmassage is een hele fijne en zachte manier van aanraking. Je geeft iemand de volledige aandacht. Daarnaast kan het een moment zijn om met iemand een gesprek aan te gaan over kwetsbare onderwerpen."

Lorem ipsum

Het verhaal van Peter van Drenth

“Het enthousiasme binnen de groep vrijwilligers en de kennis die we met zijn allen hebben opgedaan, is heel inspirerend. En natuurlijk de mensen die we hebben kunnen helpen." 

Onze adviseurs over vrijwillige inzet en groei

Pietje Vlot

Het verhaal van Pietje Vlot

"Vanuit mijn rol als adviseur vrijwillige inzet zie ik de groei van vrijwilligers van dichtbij. Het is mooi om die ontwikkeling bij iemand te zien."

Nicole Wendt

Het verhaal van Nicole Wendt

"Samenwerken zorgt voor constructieve energie die groeit. Als je met meerdere organisaties en/of vrijwilligers bij elkaar komt maakt dat van alles los. Met elkaar vergroot je zo de impact van een initiatief.”

Annemieke Biemond

Het verhaal van Annemieke Biemond

"Door samen te leren, groeien vrijwilligers in hun rol, groeien zij in hun competenties en wordt er ook gewerkt aan onderlinge verbanden, wat weer goed is voor de samenwerking."

Tanya Arkenbout

Het verhaal van Tanya Arkenbout

"Door het volgen van een workshop, training of e-learning groeit niet alleen de deskundigheid van een vrijwilliger, maar ook het zelfvertrouwen en het plezier." 

Meedoen als organisatie?

Vier ook de lente met ons. Samen laten we zien hoe leuk vrijwillige inzet is! Hoe? Deel onze boodschap 'Alles dat je aandacht geeft groeit'. Om dit makkelijk te maken vind je onderaan de pagina campagnemateriaal dat je kunt downloaden en mag gebruiken onder vermelding van onze naam. Wat kun je doen:

  • het onderwerp opnemen in jullie nieuwsbrief, zie een voorbeeldtekst hieronder;
  • één van de beelden die hieronder staan delen op jullie social media kanalen;
  • de berichten delen die wij de komende tijd op onze social media kanalen plaatsen;
  • leuke vrijwilligersvacatures die passen bij de lente met ons delen. Wellicht kunnen wij deze onder de aandacht brengen.

Doe je als organisatie iets met het thema? Wij vinden het leuk als je het ons laat weten! Heb je een vraag of ben je op zoek naar vrijwilligers? Ook dan komen we graag met jou in contact. Samen zorgen we voor groei door liefdevolle aandacht.

Download campagnemateriaal