Post | mei 2024 | Hilversumse vrijwilligers aan het woord | 2 min lezen

“Graag een steentje bijdragen”

De Vrijwilligerscentrale Hilversum werd gebeld door Nanda van King Arthur, want ze was met spoed op zoek naar een chauffeur. In de eerstvolgende vacaturecolumn heeft King Arthur chauffeur functie toen een plaats gekregen, deze wordt op alle digitale schermen van wijkcentra en een zestal huis- en tandartsen in Hilversum een maand lang getoond. Ook werd social media bestookt met oproepen en werden alle Vrijwilligers die geregistreerd zijn bij de VC gemaild met een verzoek voor deze functie. Alle input had geen effect. Drie weken later hadden Nanda en Nicole weer contact en tot ieders spijt was er nog steeds geen chauffeur gevonden. De telefoon werd opgehangen en werkelijk 3 minuten later ging de telefoon over bij de Vrijwilligerscentrale, “Hallo met Robby”.  

Robby is via het UWV terecht gekomen bij de Vrijwilligerscentrale Hilversum. Hij wilde wat gaan doen en een ritme in zijn week hebben. “Hebben jullie toevallig iets voor een chauffeur, want dat wil ik wel doen en dat kan ik!”. Er werd direct enthousiast gereageerd door Nicole en Nanda werd meteen teruggebeld “We hebben een chauffeur voor jullie!!!!!” Robby werd een beetje overrompeld door al het enthousiasme en snelheid, maar had het gevoel dat hij in een warm bad terecht was gekomen. Hij voelde zich enorm welkom en Nanda was super blij, zij maakte gelijk een afspraak met Robby. Een week later had Robby een kennismakingsgesprek en een oefenrit en slaagde met vlag en wimpel. Momenteel werkt hij wekelijks met plezier bij het ontmoetingshuis bij King Arthur. En van 1x per week is hij nu 2x per week chauffeur daar en heeft hij leuke contacten met de oudere licht demente mensen en voelt zich er op zijn plek! 

 

Het verhaal van Robby zelf; 

“Ik heb ja gezegd bij de Arthur Groep omdat ik graag een steentje wil bijdragen aan de maatschappij, voorheen heb ik altijd in de IT gewerkt en daar had ik een service gerichte rol en vond het altijd al leuk om mensen te helpen met hun computerproblemen. 

Nu wil ik het over een andere boeg gooien en graag in de zorg werken en minder op kantoor zitten. Het is best nieuw voor mij om in de zorgsector te werken maar het doet mij heel erg goed als ik de deelnemers mag ophalen en na de dagbesteding weer veilig thuis mag brengen. In mijn vrije tijd loop ik graag met mijn teckel Harrie op de hei of in het bos. Ik neem hem overal mee naartoe waar mogelijk is want ik ben gek op hem.” 

 

Dankjewel Robby!! 

 

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

Week van de Vrijwilliger: ”Je krijgt er zó veel voor terug”

| Hilversumse vrijwilligers aan het woord
Van 2 tot 10 maart was het de Week van de Vrijwilliger. Een week waarbij de vrijwilligers even in het zonnetje ...
Lees meer

Online bankzaken regelen voor oma

| Hilversumse vrijwilligers aan het woord
Iedere week komt Kevin over de vloer bij zijn oma Harmke. Om boodschappen voor haar te doen, samen naar een ...
Lees meer

De dankbare kunst van het luisteren

| Hilversumse vrijwilligers aan het woord
Interview Jose Borkes van De Luisterlijn;
Aandacht is het grootste cadeau dat je een ander kunt geven ...
Lees meer