Post | juni 2021 | Nieuws | 1 min lezen

Vrijwilligster Yasmin krijgt nieuwe fiets, lopen naar haar vrijwilligerswerk hoeft niet meer.

#vrijwilligerswerk #statushouder #weegschaalmuseum #Yasmin

NAARDEN - Een grote verrassing voor Yasmin Jelou uit Naarden. Zij kreeg vanmorgen bij het Weegschaalmuseum Naarden aan de Turfpoortstraat een fiets cadeau! 

Waarom? Haar fiets is enige tijd geleden uit haar voortuin gestolen en sindsdien wandelt ze vanaf de Keverdijk naar haar vrijwilligersjob in het weegschaalmuseum. Totaal overdonderd, maar dolblij nam de vrouw de tweewieler in gebruik. Yasmin komt oorspronkelijk uit Syrië, woont een paar jaar in Naarden, heeft drie kinderen en wil zich graag ontwikkelen.


Zoektocht

“Op haar zoektocht om een tweedehands legale fiets aan te schaffen, leerde zij dit onderdeel van de Nederlandse samenleving goed kennen. Die speurtocht duurde namelijk zo lang dat een andere vrijwilliger uit het Weegschaalmuseum haar een damesfiets - met een goed en degelijk slot - heeft aangeboden”, vertelt Pietje Vlot van Versa Welzijn. Haar organisatie en het Weegschaalmuseum Naarden werken samen in een Versa-project om statushouders te begeleiden naar vrijwilligerswerk. “Het Weegschaalmuseum Naarden geeft twee statushouders de gelegenheid om vrijwilligerswerk bij het museum te doen, zodat zij kunnen inburgeren in de maatschappij en hun spreekvaardigheid kunnen verbeteren.”


Bron: Bussumsnieuws

Deel blogpost