Post | februari 2022 | Nieuws | 1 min lezen

Wethouders Weesp brengen vrijwilligers een taart als bedankje

Woensdag 9 februari bracht wethouder Hilders een bezoek aan de Kookgroep in Weesp. Wethouder Ogier bezocht op donderdag 10 februari Museum Weesp, de Plusbus en Verpleeghuis Hogewey.


Deze bezoekjes werden georganiseerd door Vrijwilligerscentrale Weesp en maakten deel uit van de campagne ‘Weesp Bedankt’. De jaarlijkse campagne waarin de gemeente Weesp haar waardering uitspreekt voor iedere inwoner die vrijwilligerswerk doet.

Opvallend was de betrokkenheid van alle vrijwilligers die de wethouders spraken tijdens de bezoekjes. Bij museum Weesp en Hogewey zijn er zelfs vrijwilligers die al 15 jaar of langer dan actief zijn! En sommigen zijn wel 4 dagen per week aan de slag. Bij de Plusbus gaat het vrijwilligerswerk zelfs altijd door. Ook tijdens vakanties! ‘Dan openen we gewoon een vestiging Frankrijk‘ aldus Betsy de Vries, coördinator Plusbus.


Ook werd er gesproken over de toegenomen vraag naar vrijwilligers. Door corona zijn er meer vrijwilligers dan anders gestopt. Tanya Arkenbout, coördinator Uitbureau en vrijwilligers Hogewey zou het leuk vinden als ook jongere vrijwilligers zich aanmelden bij Hogewey. Bijvoorbeeld mensen die in Weespersluis zijn gaan wonen.


Suzanne Wierenga coördinator Versa Vrijwilligerscentrale gaf aan dat het belangrijk is om bij deze doelgroep na te denken over flexibiliteit. Men wil misschien best af en toe eens vrijwilligerswerk doen maar niet structureel iedere vrijdagochtend van 10-12. Want ze zijn ook druk met hun werk en gezin. Ze opperde het idee van een poule met vrijwilligers die af en toe eens iets willen doen en die je hiervoor bijv. via een appje benadert.


Overigens heeft de eerste vrijwilliger voor deze vrijwilligerspoule zich al aangemeld. Aan het einde van het bezoek gaf Carin Ogier aan dat zij graag af en toe eens aan de slag wil als vrijwilliger bij Hogewey!Deel blogpost