Weesp Bedankt

Wij zijn trots op iedereen die zich als vrijwilliger inzet voor een ander én voor de stad. Juist nu in deze tijd zijn vrijwilligers onmisbaar. Met ‘Weesp Bedankt’ spreekt de gemeente Weesp haar waardering hiervoor uit.


De komende weken verschijnen er mooie verhalen van Weesper vrijwilligers in het Weesper Nieuws. Wie zijn deze vrijwilligers? Wat voor vrijwilligerswerk doen ze? En waarom doen ze dit?


Op maandag 7 december wordt de vrijwilliger van het jaar bekend gemaakt. Welke Weesper vrijwilliger mag er op deze dag extra in het zonnetje gezet worden?


Ben je actief als vrijwilliger in Weesp? Dan bieden we je als blijk van waardering een lokaal cadeautje naar keuze aan.

Vrijwilligers in beeld

Het gesprek bij de koffie is belangrijker dan de klusjes die we doen

De broers Ted (74) en Bertus (70) Blok doen sinds hun pensioen vrijwilligerswerk via de Versa ...
Lees meer

Ik wil graag bijdragen aan minder kleding verspillen

Yvette (33) doet vrijwilligerswerk bij Clothing4u, een stichting die kledingpakketten met nieuwe kleding maakt ...
Lees meer

Door mijn vrijwilligerswerk leer ik beter Nederlands spreken

Ömer (39) woont sinds twee jaar in Nederland en werkt als vrijwilliger bij de City of Wesopa. "Ik leer tijdens ...
Lees meer

Vrijwilligers maken onze stad een stukje mooier

Astrid Heijstee-Bolt, wethouder gemeente Weesp: ‘’De vrijwilligers in Weesp zijn de mensen in onze stad die Weesp een stukje mooier maken. Zij zorgen voor de verbinding tussen onze inwoners en zorgen dat Weespers mee kunnen blijven draaien in de samenleving. Dat is erg belangrijk. Ook voor de vrijwilligers zelf is het een mooie besteding en geeft het hen plezier en ontmoeting. Kortom, ik hoop dat u geïnspireerd raakt om iets te doen voor onze Weesper inwoners."

Ted Blok is vrijwilliger van het jaar 2020

Ted Blok (74) is maandag 7 december op de Nationale dag van de Vrijwilliger door wethouder Astrid Heijstee uitgeroepen tot Vrijwilliger van het jaar 2020. Er waren 43 inzendingen, waarna de jury, bestaande uit medewerkers van Versa Welzijn, ambtenaren van de gemeente en oud-burgemeester Bart Horseling, koos voor Blok.


Ted zet zich sinds zijn pensioen wekelijks in als vrijwilliger via de Versa Vrijwilligerscentrale. Hij is coördinator van de chauffeurs van de PlusBus en is zelf ook chauffeur. Ted is daarnaast inzetbaar voor allerlei klusjes, hij is EHBO-instructeur en voor de spelletjesmiddag in de Soos in de Wintertuin haalt en brengt Ted niet alleen de mensen twee keer per maand, maar hij zorgt ook voor roomboterkoekjes. 


Weesp bedankt

De gemeente Weesp staat met de campagne ‘Weesp Bedankt’ stil bij het werk dat de vrijwilligers doen. De afgelopen weken kon iedereen via de Versa Vrijwilligerscentrale mensen nomineren waarvan zij dachten dat die persoon dit jaar de titel Vrijwilliger van jaar 2020 verdient.

Wethouder Astrid Heijstee bedankte bij de gelegenheid alle vrijwilligers in Weesp voor hun werk. “Lieve vrijwilligers, heel veel dank voor jullie werk. Jullie zijn onmisbaar en het fundament in onze sociale stad.”


Via deze link is het filmpje te zien hoe Wethouder Astrid Heijstee Ted bedankt voor zijn inzet.

Kies jouw cadeautje

Ben je actief als vrijwilliger in Weesp? Bij de bibliotheek, het theater of het museum? Op de school of sportclub van je kinderen? Doe je af en toe een boodschapje voor de buurman of help je met het onderhouden van de tuin van de buurvrouw? Of zet je je op een andere manier in als vrijwilliger in Weesp?


Dan bieden we je, zolang de voorraad strekt, een lokaal cadeautje naar keuze aan. Zijn de cadeautjes op? Check dan de week erna nog eens. Regelmatig verschijnen er (t/m 23 december) nieuwe cadeautjes van lokale organisaties en ondernemers.


Let op: je ontvangt een bevestigingsmail met een couponcode. Ontvang je deze niet dan betekent dit dat het betreffende cadeau op is.

Bos bloemen | Bloem & Bloem

Bloemen houden van mensen en mensen houden van bloemen. Want van verse bloemen in je huis word je blij, je huis krijgt kleur en wordt gezelliger. Bloem en Bloem stelt een mooi boekt voor je samen. Je kunt gaan voor een kleurnuance of een boeket in bonte kleuren. Het is maar net wat je zelf mooi vindt of wat je stemming is. Wat het ook is, Bloem en Bloem maakt het voor je.


https://bloemistweesp.nl/

Een waardebon van € 10,- | Nelis IJssalon (dit cadeau is op!)

Nelis IJssalon behoort al tientallen jaren tot de top van de nationale en internationale IJssalons. Alleen de allerbeste ingrediënten worden gebruikt voor het ijs waar veel prijzen voor smaak en creaties zijn gewonnen. De waardebon geeft recht op een lekker ijscoupe naar keuze en misschien wel 2 als je een kleinere coupe neemt. Dus wandel door Weesp naar Nelis en geniet!


https://nelisijssalon.nl/

Zilveren oorbellen met zirkonia | Juwelier Luijer

Juwelier Hans Luijer is al sinds 1982 gevestigd in de binnenstad van Weesp. Hier vind je een uitgebreid assortiment, van een briljantcollectie tot horloges en trouwringen. Luijer levert échte ambacht en kwaliteit en daarom komen veel klanten al jaren voor het repareren en (ver)maken van sieraden, horloges en grote uurwerken. Uit hun grote collectie oorbellen geven ze een prachtig setje zilveren oorbellen met Zirkonia kado.


https://www.hansluijer.nl/

Ook vrijwilliger worden?

Vacaturebank

Versa Vrijwilligerscentrale helpt vrijwilligers aan passend vrijwilligerswerk. Dit doen we o.a. met behulp van onze vacaturebank waar wekelijks nieuwe vacatures op staan.

Helpen tijdens de coronacrisis

Juist nu in coronatijd kunnen vrijwilligers het verschil maken! Laat ons weten waar je mee zou kunnen helpen.

Vragen over Weesp Bedankt?

Weesp Bedankt is een initiatief van Versa Vrijwilligerscentrale Weesp i.s.m. Enter Media en de lokale middenstand in opdracht van de Gemeente Weesp.Heb je vragen over Weesp Bedankt? Stuur een mail naar [email protected] en we nemen z.s.m. contact met je op.

Partners