Weesp en Driemond bedankt!

2023

Wij zijn trots op iedereen die zich als vrijwilliger inzet voor een ander én voor de stad. Juist nu in deze tijd zijn vrijwilligers onmisbaar. Met ‘Weesp Bedankt!’ spreekt de gemeente haar waardering hiervoor uit.


De komende weken verschijnen er mooie verhalen van vrijwilligers uit Weesp en Driemond in het WeesperNieuws. Wie zijn deze vrijwilligers? Wat voor vrijwilligerswerk doen ze? En waarom doen ze dit?


Ben je actief als vrijwilliger in Weesp of Driemond? Dan bieden we je als blijk van waardering een lokaal cadeautje naar keuze aan.

Weesper en Driemonders, bedankt!

De kracht van Weesp en Driemond zit hem met name in de sociale betrokkenheid. Organisaties kennen elkaar en verwijzen naar elkaar door. Het is belangrijk voor ons stadsgebied dat we deze organisatiekracht koesteren en met elkaar in stand houden. Ook vele inwoners van stadsgebied Weesp zijn betrokken bij hun omgeving. Er is veel aandacht voor elkaar en ontzettend veel mensen zijn actief als vrijwilliger. En er zijn tal van redenen om vrijwilligerswerk te doen. Je krijgt er namelijk, los van een leuke attentie, heel veel voor terug. Het is goed voor je gezondheid, zowel psychisch als fysiek; het houdt je actief en geeft je een gevoel iets bij te kunnen dragen en daarnaast is het nog eens heel goed voor je sociale contacten. Als voorzitter van de bestuurscommissie ben ik trots op al deze vrijwilligers.

Weespers en Driemonders, bedankt!


Katinka Hilders - van de Wetering,

voorzitter bestuurscommissie stadsgebied Weesp


 

Kijk, zo mooi is vrijwillige inzet!

Vrijwilligers in beeld

'Als het een betaalde baan zou zijn, zou ik er zo voor tekenen!’

‘Je hoeft geen voetbalgek te zijn om dit te doen, want er is zoveel meer’

Hilco Klinkert (42) werkt als ...
Lees meer

‘Het voelt alsof ik familie ben van de mensen die hier wonen’

“Elke dinsdagavond help ik bij de filmavond. Dan halen we de bewoners op en geven we ze een lekker plekje in ...
Lees meer

Ruilen hoeft niet, je mag ook gewoon iets meenemen

Elze van de Wijngaart (67) runt als vrijwilliger de ruilwinkel aan de Sportparklaan in Weesp. “Mensen mogen ...
Lees meer

Ik voel me bij Museum Weesp helemaal happy

‘In het museum voel ik me plaatsvervangend trots’

Elle Jansen is vrijwilliger bij Museum Weesp ...
Lees meer

‘Leerzaam voor hen, maar ook voor mij’

Rutger (64) is taalmaatje bij het Maatjesproject. “Als taalmaatje beperk ik me niet alleen tot de taal, maar ...
Lees meer

Kies jouw cadeautje

Ben je actief als vrijwilliger in Weesp of Driemond? Bij de bibliotheek, het theater of het museum? Op de school of sportclub van je kinderen? Of zet je je op een andere manier in als vrijwilliger in Weesp?


Dan bieden we je, zolang de voorraad strekt, een lokaal cadeautje naar keuze aan. Zijn de cadeautjes op? Check dan de week erna nog eens.


Heb je jouw gegevens ingevuld maar geen mail met code ontvangen? Stuur dan een mail naar [email protected]. Dan checken we of het cadeau uitverkocht was of dat er iets mis is gegaan met het versturen van de mail met code.

Cadeautje van de Week

2 museumkaartjes | Museum Weesp

Ga op ontdekkingstocht in Museum Weesp!


Museum Weesp neemt je mee in de verhalen van de stad en haar bewoners, van de vroegste nederzetting uit de IJzertijd tot nu. Bewonder het eerste porselein van Nederland, leer hoe chocolade gemaakt wordt en ontdek waarom de Weesper jenever favoriet was bij de VOC. Naast vaste tentoonstellingen presenteert Museum Weesp ook regelmatig een wisselexpositie. 


Kies jij voor dit cadeautje? Dan krijg je 2 kaartjes voor een bezoek aan Museum Weesp.

De code die je krijgt is geldig tot en met 31 januari 2024.

Ook vrijwilliger worden?

Vacaturebank

Versa Vrijwilligerscentrale helpt vrijwilligers aan passend vrijwilligerswerk. Dit doen we o.a. met behulp van onze vacaturebank waar wekelijks nieuwe vacatures op staan.

De vrijwilligerspool

Kun je uit de bestaande vacatures nog geen keuze maken of zit dé vacature er voor jou nog niet bij? Meld je dan aan bij de vrijwilligerspool.

Nationale Vrijwilligersprijzen

Ook landelijk wordt het doen van vrijwilligerswerk zeer gewaardeerd. Daarom kunnen vrijwilligersorganisaties vanaf 1 december 2023 weer meedoen aan de Nationale Vrijwilligersprijzen 2024.


Wat is jullie verhaal?

Dit jaar zijn de Nationale Vrijwilligersprijzen op zoek naar jullie verhalen: vertel wat jullie aangrijpt in jullie vrijwilligerswerk. Wat maakt wat jullie doen zo mooi? 


De Nationale Vrijwilligersprijzen 2024 worden georganiseerd door het het Platform Vrijwillige inzet. www.nov.nl.

Vragen over Weesp Bedankt?

Weesp Bedankt is een initiatief van Versa Vrijwilligerscentrale Weesp i.s.m. Enter Media en lokale ondernemers, in opdracht van Gemeente Amsterdam.Heb je vragen over Weesp bedankt? Stuur een mail naar [email protected] en we nemen z.s.m. contact met je op.

Partners