Weesp Bedankt

Wij zijn trots op iedereen die zich als vrijwilliger inzet voor een ander én voor de stad. Juist nu in deze tijd zijn vrijwilligers onmisbaar. Met ‘Weesp Bedankt’ spreekt de gemeente Weesp haar waardering hiervoor uit.


De komende weken verschijnen er mooie verhalen van Weesper vrijwilligers in het WeesperNieuws. Wie zijn deze vrijwilligers? Wat voor vrijwilligerswerk doen ze? En waarom doen ze dit?


Ben je actief als vrijwilliger in Weesp? Dan bieden we je als blijk van waardering een lokaal cadeautje naar keuze aan.

Bianca Bekkers, vrijwilliger bij Kookgroep Weesp

‘Ondanks mijn beperking kan ik prima vrijwilligerswerk doen’

Bianca (48) doet ondanks haar fysieke beperking vrijwilligerswerk voor de Kookgroep Weesp. “Ik heb een scootmobiel, maar daarmee kan ik heel goed maaltijden bezorgen. En als je een ander kunt helpen, waarom zou je het dan niet doen?”

De stad Weesp is rijk met zoveel vrijwilligers!

Burgemeester Bas Jan van Bochove: "Ik kan mij onze stad zonder vrijwilligers nauwelijks voorstellen. Of het nu gaat om cultureel Weesp, sportief Weesp, of om Weespers die een duwtje in de rug kunnen gebruiken; een steentje bijdragen zit in het DNA van de Weespers. En dat is maar goed ook, want vrijwilligers zijn er nooit genoeg. De stad Weesp is rijk met zoveel vrijwilligers!

 

Door doen van vrijwilligerswerk voel je je nog meer verbonden met de samenleving, dus ik zou ook alle ‘nieuwe Weespers’ willen oproepen: neem eens een kijkje in de vacaturebank van de vrijwilligerscentrale."


 

Kies jouw cadeautje

Ben je actief als vrijwilliger in Weesp? Bij de bibliotheek, het theater of het museum? Op de school of sportclub van je kinderen? Doe je af en toe een boodschapje voor de buurman of help je met het onderhouden van de tuin van de buurvrouw? Of zet je je op een andere manier in als vrijwilliger in Weesp?


Dan bieden we je, zolang de voorraad strekt, een lokaal cadeautje naar keuze aan. Zijn de cadeautjes op? Check dan de week erna nog eens. Regelmatig verschijnen er (t/m 29 december) nieuwe cadeautjes van lokale organisaties en ondernemers.


Let op: je ontvangt een bevestigingsmail met een couponcode. Deze kan in de spam - of ongewenste mail map terechtkomen. Om het cadeau te kunnen ophalen heb je de mail met hierin de couponcode nodig. Je mag deze evt. ook vanaf je telefoon laten zien. Ontvang je helemaal geen mail dan betekent dit dat het betreffende cadeau op is.

Cadeau van de week (Uitverkocht!)

Een doosje bonbons | Pronk Kaas en Delicatessen

Al ruim 80 jaar runt de familie Pronk een kaas- en delicatessenzaak. In de winkel waan je je terug in de tijd. Het is een oer-Hollandse kruidenierszaak met een ruim assortiment aan kaas, delicatessen en streekproducten.


Als liefhebber van mooie producten en lekker eten geniet je zeker van een doosje met gemengde bonbons, de beroemde Belgische chocolade Leonidas.


https://pronkkaas.nl/

Ook vrijwilliger worden?

Vacaturebank

Versa Vrijwilligerscentrale helpt vrijwilligers aan passend vrijwilligerswerk. Dit doen we o.a. met behulp van onze vacaturebank waar wekelijks nieuwe vacatures op staan.

De vrijwilligerspool

Kun je uit de bestaande vacatures nog geen keuze maken of zit dé vacature er voor jou nog niet bij? Meld je dan aan bij de vrijwilligerspool.

Nationale Vrijwilligersprijzen

Ook landelijk wordt het doen van vrijwilligerswerk zeer gewaardeerd. Daarom kunnen vrijwilligersorganisaties vanaf 1 januari weer meedoen aan de Nationale Vrijwilligersprijzen 2022 die in juli 2022 worden uitgereikt door Burgemeester Jan van Zanen. 


Organisaties doen mee door – net als vorig jaar- een filmpje te maken over teamtrots: Waar ben jij als team trots op? 

Binnenkort volgt op onze www.vrijwilligersprijzen.nl meer informatie. Nu kun je vast nadenken over je filmpje.


Vorig jaar maakten we een vlogje over hoe je moet vloggen: https://www.youtube.com/watch?v=mAf7UItWNY8 Bekijk deze weer eens om inspiratie op te doen! 


De Nationale Vrijwilligersprijzen 2022 worden georganiseerd door het het Platform Vrijwillige inzet. www.nov.nl

Vragen over Weesp Bedankt?

Weesp Bedankt is een initiatief van Versa Vrijwilligerscentrale Weesp i.s.m. Enter Media en lokale ondernemers in opdracht van de Gemeente Weesp.Heb je vragen over Weesp Bedankt? Stuur een mail naar [email protected] en we nemen z.s.m. contact met je op.

Partners