Weesp Bedankt

Wij zijn trots op iedereen die zich als vrijwilliger inzet voor een ander én voor de stad. Juist nu in deze tijd zijn vrijwilligers onmisbaar. Met ‘Weesp Bedankt’ spreekt de gemeente haar waardering hiervoor uit.


De komende weken verschijnen er mooie verhalen van Weesper vrijwilligers in het WeesperNieuws. Wie zijn deze vrijwilligers? Wat voor vrijwilligerswerk doen ze? En waarom doen ze dit?


Ben je actief als vrijwilliger in Weesp? Dan bieden we je als blijk van waardering een lokaal cadeautje naar keuze aan.

Vrijwilligers in beeld

Ik heb de tango leren dansen van een bewoner

Lena van Dun (20) werkt naast haar studie geneeskunde wekelijks als vrijwilliger bij verzorgingshuis Hogewey ...
Lees meer

Ik voel me bij Museum Weesp helemaal happy

‘In het museum voel ik me plaatsvervangend trots’

Elle Jansen is vrijwilliger bij Museum Weesp ...
Lees meer

‘Leerzaam voor hen, maar ook voor mij’

Rutger (64) is taalmaatje bij het Maatjesproject. “Als taalmaatje beperk ik me niet alleen tot de taal, maar ...
Lees meer

Dit zijn de vrijwilligers van Weesp

Vrijwilligers zijn onmisbaar

Weesper en Driemonders, bedankt!

De kracht van Weesp en Driemond zit hem met name in de sociale betrokkenheid. Organisaties kennen elkaar en verwijzen naar elkaar door. Het is belangrijk voor ons stadsgebied dat we deze organisatiekracht koesteren en met elkaar in stand houden,


Ook vele inwoners van stadsgebied Weesp zijn betrokken bij hun omgeving. Er is veel aandacht voor elkaar en ontzettend veel mensen zijn actief als vrijwilliger. En er zijn tal van redenen om vrijwilligerswerk te doen. Je krijgt er namelijk, los van een leuke attentie, heel veel voor terug. Het is goed voor je gezondheid, zowel psychisch als fysiek; het houdt je actief en geeft je een gevoel iets bij te kunnen dragen en daarnaast is het nog eens heel goed voor je sociale contacten.


Als voorzitter van de bestuurscommissie ben ik trots op al deze vrijwilligers.

Weespers en Driemonders, bedankt!


Katinka Hilders - van de Wetering,

voorzitter bestuurscommissie stadsgebied Weesp.


 

Katinka Hilders - van de Wetering

Kies jouw cadeautje

Ben je actief als vrijwilliger in Weesp? Bij de bibliotheek, het theater of het museum? Op de school of sportclub van je kinderen? Doe je af en toe een boodschapje voor de buurman of help je met het onderhouden van de tuin van de buurvrouw? Of zet je je op een andere manier in als vrijwilliger in Weesp?


Dan bieden we je, zolang de voorraad strekt, een lokaal cadeautje naar keuze aan. Zijn de cadeautjes op? Check dan de week erna nog eens.


Heb je je aangemeld maar geen mail met code ontvangen? Stuur dan een mail naar [email protected]. Dan checken we of het cadeau uitverkocht was of dat er iets mis is gegaan met het versturen van de mail met code.


De vrijwilligerscentrale is gesloten tussen Kerst en Oud en Nieuw.


Borrel

Cadeau van de Week (Uitverkocht)

Twee drankjes naar keuze & bitterballen | Café - Restaurant de Eendracht

Welkom bij de Eendracht, de gezelligste huiskamer in Weesp en de ideale plek om te genieten van goed gezelschap en goed eten.


Vind een knusse plek op een van onze leren banken, aan één van de gezellige tafeltjes of aan de bar. De Eendracht is áltijd goed en vertrouwd.


Dit cadeau is uitverkocht!


https://www.deeendracht-weesp.nl/

Ook vrijwilliger worden?

Vacaturebank

Versa Vrijwilligerscentrale helpt vrijwilligers aan passend vrijwilligerswerk. Dit doen we o.a. met behulp van onze vacaturebank waar wekelijks nieuwe vacatures op staan.

De vrijwilligerspool

Kun je uit de bestaande vacatures nog geen keuze maken of zit dé vacature er voor jou nog niet bij? Meld je dan aan bij de vrijwilligerspool.

Nationale Vrijwilligersprijzen

Ook landelijk wordt het doen van vrijwilligerswerk zeer gewaardeerd. Daarom kunnen vrijwilligersorganisaties vanaf 1 januari weer meedoen aan de Nationale Vrijwilligersprijzen 2023.


Wat is jullie verhaal?

Dit jaar zijn de Nationale Vrijwilligersprijzen op zoek naar jullie verhalen. Vertel wat jullie aangrijpt in jullie vrijwilligerswerk. Wat maakt wat jullie doen zo mooi? 

We dagen jullie uit om met een vlog van 1 minuut te laten zien wat jullie vrijwilligerswerk echt betekent. Wat is jullie verhaal?


Of je nu een lokale of landelijke organisatie bent, iedereen die meedoet, dingt mee naar DE hoofdprijs van 15.000 euro. Er valt dus écht iets te winnen en dat maakt het wel extra spannend. 


De Nationale Vrijwilligersprijzen 2022 worden georganiseerd door het het Platform Vrijwillige inzet. www.nov.nl.


Meer informatie over aanmelden:

https://vrijwilligerswerk.nl/nationalevrijwilligersprijzen2023/default.aspx

Vragen over Weesp Bedankt?

Weesp Bedankt is een initiatief van Versa Vrijwilligerscentrale Weesp i.s.m. Enter Media en lokale ondernemers in opdracht van de Gemeente Amsterdam.Heb je vragen over Weesp Bedankt? Stuur een mail naar [email protected] en we nemen z.s.m. contact met je op.

Partners