Post | juni 2020 | Vrijwilliger in beeld | 1 min lezen

Bas van Hattum, fotograaf

Mijn hobby is mijn werk, en andersom


Sinds een paar maanden woont en werkt hij in Hilversum. Toen hij 8 jaar was, kreeg hij van zijn opa zijn eerste camera. Op zijn 15e verdiende hij zijn geld met fotograferen. We kwamen met Bas in contact dankzij corona.


“Fotograferen is mijn werk én mijn hobby”, vertelt Bas. “Ik begon ermee als bijbaantje maar al snel was ik er fulltime mee bezig. Tijdens de coronacrisis viel ineens al het werk stil. Ik besloot mijn hobby/werk op een andere manier in te zetten en meldde me via de site van de Vrijwilligerscentrale aan als vrijwillig fotograaf.”


Bijzondere plaatsen

Bas vervolgt: “Via de coördinatoren werd ik gevraagd om verschillende corona-activiteiten vast te leggen. Zo heb ik een buitenoptreden gefotografeerd van mensen van de Gooische muziekschool bij een verpleeghuis in Naarden en mocht ik naar binnen in het - voor publiek gesloten - Weegschaalmuseum. Op koningsdag was ik in Bussum bij een initiatief van jonge meiden om knutselpakketten uit te delen aan kinderen. En in Weesp was ik onlangs in het museum en het Wesopa theater.”


Aanpakker

Bas vertelt dat hij normaal gesproken vanaf heel druk is met zijn werk. “En nu zat ik thuis. Je wilt wel, maar je kunt niks”, aldus Bas. Daarom bood hij zich in de coronatijd niet alleen aan als vrijwillig fotograaf, maar bracht samen met zijn vrouw ook coronakranten rond. “En ik had een bijzonder contact met een man voor wie ik boodschappen zou doen. Dat is er uiteindelijk niet van gekomen, maar hij heeft me tijdens het 2 uur durende telefoongesprek zijn hele levensverhaal verteld.”


Blij met Bas!

We waren zo blij met de resultaten van Bas’ werk dat we hem durfden vragen of hij ons team wilde portretteren. Het resultaat zie je op deze site onder Contact bij ‘Over ons’.

Inmiddels is zijn werk gelukkig weer aangetrokken. Bas, dank voor je prachtige foto’s, veel succes en zeker tot ziens!

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts
vrijwilligerswerk vrijwilligerscentrale

Wie schrijft toch wekelijks de vacaturecolumn voor de Vrijwilligerscentrale?

| Vrijwilliger in beeld
Marjolein doet naast haar fulltime baan iedere week vrijwilligerswerk, al 15 jaar lang.

Zelf noemt ...
Lees meer
Vrijwilliger Mentorschap Midden Nederland

Mag ik even afrekenen?

| Vrijwilliger in beeld
Kees Osseweijer is mentor van Dirk. Als mentor behartig je de zorgbelangen van iemand die dat zelf niet (meer) ...
Lees meer