Post | november 2021 | Nieuws | 2 min lezen

De genomineerden voor vrijwilliger/vrijwilligersorganisatie van het jaar 2021 in Hilversum zijn bekend!

Vrijwilliger van het jaar 2021 Hilversum

Met trots kunnen wij laten weten dat de volgende vrijwilligers zijn genomineerd voor vrijwilliger van het jaar 2021 in Hilversum!


Peter Broekhuijse; Peter doet vrijwilligerswerk sinds 2018 bij De Luisterlijn en is dag en nacht, 24/7 een luisterend oor voor mensen die daar behoefte aan hebben. “Peter doet zoveel meer dan het luisterend oor zijn voor onze gesprekspartners; hij helpt ons met het opleiden van nieuwe vrijwilligers en begeleidt hij de aspiranten tijdens hun eerste diensten aan de telefoon als mentor. Peter heeft een ontzettend mooi persoonlijkheid, groot hart en een open luisterhouding voor iedereen”.

 

Pieter Linck; vrijwilliger activiteiten/zorgbegeleider dementerenden bij de Moestuin van Jagtlust. “Pieter doet dit met zichtbaar veel plezier, grote betrokkenheid en vooral een aanstekelijk enthousiasme; zorgzaam en betrouwbaar. Hierin is hij niet alleen van betekenis voor onze deelnemers maar ook voor hun partners/mantelzorgers die op zo’n dag even op adem kunnen komen en die bij het ophalen aan het einde van de dag vaak door Pieter worden bijgepraat”.

 

Angelique Riemers; vrijwilliger bij Wijkcentrum De Koepel. Angelique is allround vrijwilliger: helpt bij de planning, organisatie, financiën en de bar. “Angelique is betrokken, zet zich volledig in voor de Koepel en doet meer dan je mag verwachten van een vrijwilliger. Ze is onmisbaar in de Koepel, Angelique verdient deze prijs een lief mens hart van goud, moet zelf elke cent 2 keer omdraaien daar hoor je haar nooit over, ze staat gewoon klaar voor iedereen”.

 

 Mariette Scholten; al jaren vrijwilligster bij Viore. “Ik ben haar zo ontzettend dankbaar voor haar inzet en toewijding. Binnen Viore heeft Mariette meerdere rollen. Viore is een plek waar je als patiënt komt maar je even niet ziek bent maar het er wel mag zijn. Dat is voor ons zo ontzettend waardevol! Ze is echt een kanjer!”.

 

Frits Wagenvoorde; is naast zijn werk als violist in het Radio Filharmonisch Orkest al jaren jeugdleider en bestuurslid van schaakvereniging HSG. “Vanwege de coronamaatregelen was 2021 een moeilijk jaar voor schaakclub HSG en voor het jeugdschaak. Desondanks wist Frits er met zijn team van vrijwilligers een actief en succesvol jaar voor de jeugd van te maken. Frits heeft het jeugdschaak weer volop leven weten te brengen. De spelers, ouders, leden en bestuur van HSG zijn enorm blij dat Frits dit vrijwilligerswerk zo fantastisch doet”.


De genomineerde vrijwilligersorganisaties zijn: Filmtheater Hilversum, Hilvertours, HSV Wasmeer, de Luisterlijn, Stichting Samen Varen, Speeltuin Erfgooierskwartier, Taaltafel (bibliotheek Hilversum), Viore, Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg, Voedselbank. 


De vakjury gaat zich beraden over de genomineerden. Op 7 december, Nationale Vrijwilligersdag, worden de winnaars bekend gemaakt.

 

Deel blogpost