Post | december 2020 | Nieuws | 2 min lezen

NLdoet is uitgesteld tot 28 & 29 mei 2021

NLdoet in het Gooi

Het Oranje Fonds organiseert op 28 en 29 mei 2021, samen met duizenden organisaties in het land, weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken.

NLdoet stond eigenlijk zoals gebruikelijk in maart 2021 gepland. Op 13 januari is besloten uit te stellen in verband met de corona situatie. Ook de aanvraag voor een financiële bijdrage is daardoor verlengd naar 23 april.


Meedoen

Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven. Het Oranje Fonds laat daarom met NLdoet zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn. Nog geen vrijwilliger? Dan kun je tijdens NLdoet ervaren hoe leuk vrijwilligerswerk kan zijn. Voor organisaties is het een mooie kans om nieuwe vrijwilligers aan te trekken en natuurlijk om klussen geklaard te krijgen!

Heeft jullie organisatie een leuke klus? Moet het buurtcentrum nodig opgeknapt worden, is de locatie van de Voedselbank aan een sopje toe, wil je een verwendagje voor alle ouderen in het verzorgingshuis of heb je een andere leuke klus? Meld deze dan aan op NLdoet.nl ! Ook meedoen als vrijwilliger is simpel; zoek een leuke klus op de website en meld je aan. Alleen, of nog leuker met je sportclub, collega’s of familie!


Wat zijn veilige activiteiten die ik kan organiseren

Ook op anderhalve meter afstand zijn er leuke en veilige activiteiten die je tijdens NLdoet kunt uitvoeren. Bijvoorbeeld: 

  • Groene klussen! In de buitenlucht is veel mogelijk. Schoffelen, onkruid verwijderen, snoeien, planten in de grond zetten of een tuin helemaal voorjaarsklaar maken, om maar een paar dingen te noemen.
  • Werkt jouw organisatie met een kwetsbare doelgroep, zoals ouderen, en heb je liever geen vrijwilligers in het pand? Misschien kunnen ze buiten iets in de tuin doen? Of, organiseer een leuke activiteit in de buitenlucht, zoals een openlucht concert of een ‘balkon bingo’.
  • Nog veiliger is een online activiteit. Bijvoorbeeld vrijwilligers die videobellen met bewoners van een verzorgingshuis. Of vrijwilligers die online taalles geven aan nieuwkomers.
  • De buitenboel spic en span! Ramen lappen, dakgoten schoonmaken, het terrasmeubilair met de hogedrukspuit onder handen nemen. Ook bij jouw organisatie is buiten vast veel te doen!
  • Heb je zelf nog andere goede ideeën? We horen het graag zodat we anderen ermee kunnen inspireren. Mail jouw goede klus idee naar [email protected]


Financiële bijdrage

De aanvraag van een financiële bijdrage kunnen tot 23 april 2021 worden ingediend bij het Orange Fonds voor NLdoet 2021 klussen.

Het maximaal aan te vragen bedrag is 350,00. Voor ons budget geldt: op=op!

Daarnaast ontvangt elke organisatie - zo lang voorradig - 1 NLdoet promotiepakket per organisatie. 

LET OP: niet alles wordt vergoedt, check dus eerst de voorwaarden, dat voorkomt teleurstellingen. 

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts
#SDG #sustainabledevelopmentgoals #duurzameontwikkelingsdoelen #goedegezondheidenwelzijn #vrijwilligerswerk #vrijwilligerscentrale #gooisebrink #hilversum

Vrijwilligerscentrale Hilversum in de Gooise Brink

| Nieuws
Zaterdag, 25 september, was het SGD dag. SDG-dag?! De SDG’s (Sustainable Development Goals of Duurzame ...
Lees meer
Corporate volunteering, medewerkersvrijwilligerswerk

Versa Vrijwilligerscentrale lanceert Vice Versa

| Nieuws
Vice Versa stelt medewerkers van bedrijven in de regio in de gelegenheid iets extra’s voor de maatschappij te ...
Lees meer

Vrijwilligerswerk? Echt iets voor jou! - Friend4friend

| Nieuws
Al weer het derde portret in de serie 'Vrijwilligerswerk? Echt iets voor jou!' in samenwerking met de gemeente ...
Lees meer