Post | oktober 2021 | Nieuws | 2 min lezen

Meld vanaf 8 november je activiteit aan voor NLdoet 2022!

Ook komend jaar organiseert het Oranje Fonds weer NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Doe je ook (weer) mee op 11 en 12 maart 2022?

Waarom meedoen aan NLdoet? Elke maatschappelijke organisatie kent het: activiteiten die belangrijk zijn maar waar de tijd voor ontbreekt. Het opknappen van een wijkcentrum, lente klaar maken van een buurtmoestuin of een leuke high tea organiseren voor bewoners van een zorginstelling. NLdoet is dé kans om ertoe te doen als organisatie. Je legt als organisatie nieuwe contacten, er wordt extra werk verzet met nieuwe vrijwilligers en je zet jullie organisatie in de schijnwerpers. Het Oranje Fonds ondersteunt jullie graag hierbij! 

Financiële bijdrage en gratis promotie

Organisaties kunnen vanaf 8 november weer een bijdrage van maximaal €350 per locatie aanvragen voor bijvoorbeeld materialen en catering. De deadline is 31 januari, maar wacht niet te lang, want op=op. Op nldoet.nl lees je de voorwaarden en vind je het aanvraagformulier. Iedere organisatie krijgt daarnaast begin maart ons NLdoet promotiepakket. In februari 2022 roepen wij heel Nederland in een campagne op om tijdens NLdoet voor iemand anders klaar te staan. Zo maken we samen van NLdoet een succes!


Het Oranje Fonds helpt graag bij de organisatie. Voor veel voorkomende activiteiten hebben wij voorbeeld-draaiboeken ontwikkeld. Overweeg je mee te doen maar weet je niet precies hoe? Kijk op www.nldoet.nl voor deze handige draaiboeken en nog veel meer slimme tips en downloads!


Als we er allemaal voor elkaar zijn, staat niemand er alleen voor


Het Oranje Fonds steunt projecten die mensen met elkaar verbinden. Met geld, aandacht, advies en warme toewijding. Zodat niemand meer buitengesloten is en iedereen kan meedoen. Zo krijgen ouderen een maatje, komen jongeren samen in een opgeknapt wijkcentrum, bieden vrijwilligers in het hospice een luisterend oor en brengt de buurttuin mensen bij elkaar. Vrijwilligers hebben daar een onmisbare rol en dat stimuleren we. Bijvoorbeeld met NLdoet en Maatjes Gezocht. En met Burendag maken we van de straat een thuis. Doe je mee? 


We investeren jaarlijks 30 miljoen euro met steun van de Nationale Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij en ook steeds vaker met hulp van bedrijven en vrienden.


Benieuwd wat het Oranje Fonds kan betekenen voor jullie organisatie? Kijk voor meer informatie op www.oranjefonds.nl/aanvragen.


Contact

Vragen over NLdoet? Neem contact op met het NLdoet team via [email protected] of bel tijdens kantooruren: 0900-4488448.

Ook Kun je bij de Vrijwilligerscentrale terecht voor vragen over NLdoet, we denken graag mee welke activiteiten/klussen je zou kunnen organiseren.


 

Deel blogpost