Over Veilig Verkeer Nederland locatie Amersfoort

Veilig Verkeer Nederland is een ondernemende organisatie die werkt aan veilig verkeer en het daarbij vooral opneemt voor kwetsbare weggebruikers. Veilig Verkeer Nederland ondersteunt mensen bij het oplossen van problemen, komt samen met hen in actie en oefent invloed uit op het beleid van overheden.

Activiteiten
Heeft u hart voor kinderen en verkeer?
Veilig Verkeer Nederland zoekt dringend hulp!


Kinderen zijn soms onbesuisd, speels en onnadenkend. Dit maakt kinderen kwetsbaar. En zeker in het verkeer. Kinderen steken plotseling over, of komen ergens achter vandaan. In combinatie met slecht zicht van bestuurders van vrachtwagens en bussen ontstaan er vaak gevaarlijke situaties. Veilig Verkeer Nederland (VVN) vindt dat kinderen zo vroeg mogelijk kennis moeten hebben van verkeersregels. Om dat te bereiken organiseert VVN onder meer het project ‘Veilig op Weg’ (dode hoek). VVN is dringend op zoek naar vrijwilligers die de theorieles van het project ‘Veilig op Weg’ willen geven. Heeft u affiniteit met kinderen, staat u graag voor een groep en wilt u kennis overbrengen? Dan is VVN op zoek naar u!

Als vrijwilliger verzorgt u aan de hand van een DVD de introductie op het onderwerp ‘de dode hoek’. Nog onbekend met het onderwerp? VVN biedt u een introductiecursus, ondersteuning en advies. Daarnaast kunt u meelopen met reeds ervaren vrijwilligers bij dit project. De praktijkles bij het project wordt vervolgens gegeven door een transportbedrijf.
In overleg met VVN stemt u af hoeveel uur u beschikbaar bent. VVN zorgt voor een onkostenvergoeding (reiskosten) en verzekering. Ook belangrijk: u komt in een club terecht, waar eigen ideeën en inzichten welkom zijn. De vrijwilligersrol van theoriedocent ‘Veilig op Weg’ heeft een bovengemeentelijk karakter.

Veilig Verkeer Nederland is een ondernemende organisatie die werkt aan veilig verkeer en het daarbij vooral opneemt voor kwetsbare weggebruikers. Veilig Verkeer Nederland ondersteunt mensen bij het oplossen van problemen, komt samen met hen in actie en oefent invloed uit op het beleid van overheden. Bent u geïnteresseerd in vrijwilligerswerk bij VVN? Of heeft u vragen? Neem dan vrijblijvend contact op met Regionaal Steunpunt West via 088 – 524 88 38. Of stuur een e-mail naar [email protected].

Foto's