Vertel es

Over Vertel es

Vertel es zoekt online gespreksleiders voor ± 1,5 uur per week!

Je kiest een voor jou handig moment waarop je wekelijks ±1,5 uur online persoonlijke gesprekken voert met gevluchte nieuwkomers va ± B1).

Je leert de nieuwkomers op een natuurlijke manier meer over de Nederlandse taal door een leuk/relevant/interessant onderwerp te bespreken dat je hebt voorbereid. Je zorgt voor een fijne, open sfeer en je zet je eigen Vertel es - taalcafé naar je eigen hand. Je bent voor de deelnemers een fijn contact en je helpt ze op weg met ideeën en tips en het vergroten van hun netwerk.

Zelf leer je enorm veel van het delen van verhalen: de cultuurverschillen, de humor, de uitdagingen waar nieuwkomers voor staan en ook vooral van de overeenkomsten tussen mensen in het algemeen. We willen allemaal contact, vriendschappelijkheid en begrip! Ook leer je zelf enorm veel van het Nederlands!

Belangrijk in de visie van vertel es:
- Gespreksleiders geven geen les; toch leert iedereen er veel van.
- We noemen onszelf geen vrijwilliger. We doen het omdat we het zelf leuk en interessant vinden. We werken niet vanuit een organisatie, we ontvangen geen subsidies.
- We vormen een community en wel een heel bijzonder leuke: allemaal ondernemende mensen die dit wekelijks doen, overal in Nederland. We helpen elkaar aan fijne onderwerpen, presentaties en oplossingen voor online problemen.
- Sommige gesprekleiders doen het samen met een vriend/vriendin/partner/zwager;-)

Het is slim om de hele website goed te bekijken, maar begin eens met de pagina speciaal voor toekomstig gespreksleiders: zoek op vertel-es en klik op de button 'Ik ben Nederlander en ik wil een Vertel es starten'. Als je eens mee wilt doen met een online Vertel es van iemand anders, dan ben je welkom!

Als je je echt wilt laten inspireren, luister dan de podcast van de Correspondent van december 2022, waar het allemaal mee begonnen is: zoek op soundcloud/spotify op 'Taalcafé Lex Bohlmeijer’.

'Zo'n feest! Wat een verrijking dat ik dit ben gaan doen.' - Pita S v d Oye

Onlangs toegevoegde vacatures

Vertel Es zoekt  Online gespreksleider
Structureel werk · 2–3 uur/week
Perugia
Vertel Es zoekt Online gespreksleider
Voer wekelijks een online persoonlijk gesprek in het Nederlands met ongeveer 8 hoogopgeleide vluchtelingen, op een moment dat het jou uitkomt. Geplaatst door Vertel es