Post | december 2023 | Hilversumse vrijwilligers aan het woord | 2 min lezen

Allemaal gewonnen

,,Ik was heel verbaasd dat we hebben gewonnen”, zegt Wilma Fennema, voorzitter van de speeltuin Het Erfgooierskwartier aan de Erfgooiersstraat in Hilversum. ,,Er zijn zoveel organisaties in Hilversum die goed werk doen, dan denk ik, wat doen we toch veel met elkaar. Zonder vrijwilligers kan de maatschappij niet leven en draaien. Eigenlijk hebben we allemaal de prijs gewonnen.” De speeltuinvereniging gaat de overwinning volgende week zondag vieren, tijdens de kerstbijeenkomst met vrijwilligers.

„Wat doen we toch veel met elkaar. Zonder vrijwilligers kan de maatschappij niet leven en draaien”, aldus Wilma Fennema van Het Erfgooierskwartier (links van de burgemeester).© Foto Studio Kastermans/Danielle van Coevorden

,,Op dit moment hebben we ongeveer 25 vrijwilligers”, gaat Fennema verder. ,,Waarvan het grootste deel de speeltuin beheert. Maar we hebben ook mensen die in de tuin werken of de website beheren.” De ene vrijwilliger is actiever dan de andere. Zo werkt José van Beem al bijna 30 jaar als vrijwilliger in de speeltuin. ,,Ook haar man Jaap doet al lang vrijwilligerswerk bij ons, heel leuk dat ze samen die passie delen.”


Kerstpakket

,,We hebben een hele betrokken groep vrijwilligers”, zegt Fennema trost. ,,Je wordt echt familie van elkaar. Daarom is het belangrijk om elkaar regelmatig te zien.” De familieband wordt nog versterkt doordat de vereniging regelmatig uitjes organiseert. Het prijzengeld dat de vereniging heeft gekregen gaat ook naar de vrijwilligers, in de vorm van een aanvulling op het kerstpakket.

Speeltuin Het Erfgooierskwartier.© Archieffoto Margot Brakel

De twaalf vrijwilligers die nu de speeltuin beheren kunnen nog wel wat versterking gebruiken. Fennema: ,,Op drukke dagen staan we zelfs met zijn drieën. Als er iemand ziek is of met vakantie, is het soms moeilijk de bezetting rond te krijgen.” De voorzitter hoopt dat mensen zich minimaal een keer per week willen inzetten, een keer in de twee weken kan ook. Mensen die geïnteresseerd zijn om te werken als vrijwilliger bij Het Erfgooierskwartier kunnen mailen naar [email protected].


Jubileum Erfgooierskwartier

In 2025 bestaat de speeltuin 80 jaar. Het 75-jarig jubileum is door corona niet gevierd. ,,We hopen dat mensen daarvoor verhalen of foto’s met ons willen delen”, zegt Wilma Fennema. ,,De mensen die rond 1950 voor het eerst in de speeltuin kwamen, zijn nu ongeveer 85. Het zou mooi zijn als we hun verhalen nog kunnen horen.”

Deel blogpost