Post | maart 2024 | Hilversumse vrijwilligers aan het woord | 2 min lezen

COA bewoners bij Hilverzorg aan het werk

Na een gezellig kennismaking bij HilverZorg op 21 maart 2024 zijn Mekeret, Immaculate en Firas aangenomen als Vrijwilligers. Yes! De medewerkers Michelle en Desi gaven de COA-bewoners een warm welkom, toonden interesse in hen en namen de moeite om het hele gebouw te laten zien en alles uit te leggen. Een mooi locatie in een prachtige omgeving! Ook was er interesse in het werk bij HilverZorg. Immaculate is van oorsprong verpleegster en verloskundige en Mekeret is kapster en haarstyliste en beide wilden zich graag inzetten voor de ouderen. In overleg met Michelle en Desi werd besloten om een Beauty dag voor de ouderen te organiseren, waarbij Mekeret de haren van de cliënten verzorgd en stylt en Immaculate de handen van de cliënten gaat masseren. Desi zou het haar allemaal uitgelegd en laten voelen bij haar handen wat ze kan doen. Met de expertise als verpleegster is dat geen probleem voor Immaculate. Firas die van oorsprong een 'bachelor degree' heeft in de civiele techniek, gaat met meneer Piet wandelen. Meneer Piet spreekt namelijk Engels, is een beetje alleen en houdt van wandelingen. Firas snapt dat want zo voelt hij zich ook soms, als nieuwkomer in een vreemd land.

Vorige week hebben ze alle drie meegedraaid en met succes! De Beauty dag was een succes, de handmassages gingen goed bij Immaculate, ook de maskertjes op de gezichten van de cliënten gaven soms lachsalvo's bij elkaar. Firas heeft met een glimlach verteld dat het leuk was met meneer Piet. Meneer Piet had er zin en en samen hebben ze gesproken en fijn gewandeld in de groene omgeving van Zonnehoeve. Volgende week gaan ze ermee verder!

Het is super leuk voor bewoners van COA om uit Gooiland-hotel te zijn, hun sociale netwerk te verbreden, kennis te maken met de Nederlandse cultuur en tevens hun Nederlandse taal te ontwikkelen. In een informele setting leer je de taal immers sneller dan in een klaslokaal. Ook veel dank aan Michelle en Desi van HilverZorg, die deze lieve mensen een kans geven. Ze moeten ergens beginnen en HilverZorg staat gelukkig open voor de talenten en inzet van Immaculate, Mekeret en Firas. Op naar de volgende week!

Deel blogpost