Post | mei 2022 | volg je hart | 2 min lezen

‘Zij hebben plezier, ik heb plezier, beter kan het niet!’

Door Nora Schenk

Jada is nog maar 15 jaar, toch is ze al ruim twee jaar vrijwilliger bij Vivium verpleeghuis Hogewey. “Het geeft me een fijn gevoel dat ik met zoiets kleins de mensen hier zo blij kan maken. Want het kost mij helemaal geen moeite, maar iedereen waardeert het echt.”

 

Wanneer Jada van der Velden ruim twee jaar geleden een keer met een vriendin meegaat om een avond vrijwilligerswerk te doen in Hogewey, is ze direct verkocht. “Het was meteen zo gezellig! Dus toen heb ik gevraagd of ik de week erna weer mocht komen. En sindsdien ben ik er elke week.”

 

‘Dan gaan we dansen’

Elke woensdagavond helpt Jada een paar uur tijdens de borrelavond in Hogewey. “We beginnen altijd met drankjes klaarzetten. Dan ga ik de bewoners ophalen uit hun woning. Als iedereen in het café is, dan ga ik soms aan tafel bij de mensen zitten om met ze kletsen. Of ik neem wat mensen eruit en dan gaan we dansen.” Ze straalt. “Het zijn echt gezellige avonden.”

 

Jada zit in haar eindexamenjaar op het Casparus College. Het kost haar geen moeite haar schoolwerk met haar vrijwilligerswerk te combineren. “Het zijn maar een paar uurtjes in de week dat ik bij Hogewey help. Ik zorg dat ik mijn huiswerk eromheen plan. Ik ben ook wel eens van avond gewisseld bij Hogewey, omdat dat met mijn schoolrooster beter uitkwam. Daar zijn ze heel makkelijk in hoor!”

 

Als Jada na haar eindexamen een vervolgopleiding gaat doen, wil ze graag bij Hogewey blijven helpen. “Ik hoop dat dat lukt met het rooster en de drukte.” Ze kruist haar vingers. “Anders doe ik het een keer in de twee weken, want dat kan ook gewoon.”

 

Weinig tijd en moeite

“Ik doe dit vrijwilligerswerk omdat ik het leuk vind. Als ik een keertje niet kan dan vinden ze dat bij Hogewey geen probleem. Maar ik vind dat zelf wel jammer, want dan mis ik de mensen en de gezelligheid. Het geeft me een fijn gevoel dat ik met zo weinig tijd en moeite de mensen hier zo blij kan maken. Zij hebben plezier, ik heb plezier, beter kan het niet!”

 

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

‘De waardering die we krijgen, daar doen we het voor’

| volg je hart
Elke donderdagmiddag nemen Dennis, Nolly, Siet en Ellen (alle vier zeventigplusser) bewoners van ...
Lees meer

‘Al ga je een paar uurtjes, extra handen zijn altijd handig’

| volg je hart
Nadat hij zijn geheugentrainingwebsite heeft voltooid valt Lex van de Linden (69) in een gat. “Ik had niks ...
Lees meer
Vrijwilligerswerk Hilversum Vrijwilligerscentrale

Vrijwilligerswerk? Echt iets voor jou! - Philadelphia

| volg je hart
Dubbelinterview met Hans en Eric bij Philadelphia Open Atelier.
Lees meer